ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА СОМБОРСКИ КК „ДУШАН СТАНИЧКОВ“ НА ТУРНИРУ „ЗЛАТНИ ПОЈАС“
rpt
ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА СОМБОРСКИ КК „ДУШАН СТАНИЧКОВ“ НА ТУРНИРУ „ЗЛАТНИ ПОЈАС“

Чачак је у суботу, 8. маја био домаћин педесетог јубиларног „Трофеја Србије – Златног појаса“, једног од најјачих карате турнира у региону. Поред домаћих, учешће на турниру су узели и такмичари из Црне Горе, Македоније, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

На овој значајној спортској манифестацији која је уједно то и квалификациони турнир за Првенство Балкана, Европе, као и за Олимпијске игре младих, Карате клуб „Душан Станичков“ Сомбор је имао два представника који су наступили у извођењу ката и обоје су освојили медаље.

Бојана Лакићевић, у категорији нада, рођена 2008. године, у Класи Ц, на супериоран начин је освојила златну медаљу, а њен клупски друг, Филип Станковић, полетарац, 2012. годиште, Класа Е је био други и остварио још један пласман, за најстарији карате клуб на Балкану.

На овом престижном турниру интернационалног ранга током дводневних надметања је учествовало више од 1.200 такмичара. Овај податак додатно увећава значај учинка младих представника сомборског Карате клуба „Душан Станичков“, под вођством њихових тренера Саше Курђумова и Борислава Лакићевића.

Оставите одговор