У МОНОШТОРУ ЋЕ БИТИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН „ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА“ И ДАН „ЕВРОПСКОГ АМАЗОНА“
У МОНОШТОРУ ЋЕ БИТИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН „ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА“ И ДАН „ЕВРОПСКОГ АМАЗОНА“

Партнерске организације у пројекту Интеграција локалне заједнице у процес управљања заштићеним подручјима на примеру СРП “Горње Подунавље“ – ЈП „Војводинашуме“, УГ „Подунав“ Бачки Моноштор и ХКПД „Силвије Страхимир Крањчевић“ Бачки Брег, у недељу, 11. јула 2021. године организују активности отворене за локално становништво и све заинтересоване, а поводом обележавања Дана Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ и УНЕСКО Резервата биосфере „Бачко Подунавље“.

Прослава је планирана у виду шетње Шетном стазом „Штрбац“ у Бачком Моноштору, уз пригодан програм и садржаје за присутне – концерт у шуми, који ће уприличити Вокални ансамбл „Musica Viva“. Програм почиње у 17 часова, окупљањем учесника на улазу на шетну стазу Штрбац.

Циљеви пројекта су побољшање управљања заштиц́еним подручјем успостављањем интензивније сарадње са локалном заједницом и проширивањем спектра услуга заштиц́еног подручја подизањем капацитета дизајнираних за осетљиве групе, укључивање локалне заједнице и заинтересованих страна у процес управљања заштиц́еним подручјем, подизање свести локалне заједнице о значају заштиц́еног подручја и услуга екосистема, омогуц́авање коришц́ења и приступа заштиц́еном подручју и центру за посетиоце припадницима рањивих група, пружање квалитетних садржаја у заштиц́еном подручју, намењених рањивим групама – младима, деци, женама, особама са инвалидитетом, едукација локалне заједнице и шире јавности о значају очувања природе и заштиц́ених подручја, ради ублажавања последица климатских промена, као једног од фактора поремец́ених биолошких односа и појаве пандемије.

Све додатне информацијемогу се добити мејлом ngopodunav@gmail.com или путем телефона 063/89-38-128.