„СЕВЕРТРАНС“ ПОДИГАО ЦЕНЕ! КАРТЕ СКУПЉЕ И ЗА 40%
„СЕВЕРТРАНС“ ПОДИГАО ЦЕНЕ! КАРТЕ СКУПЉЕ И ЗА 40%

Два месеца након што је „Севертранс“ знатно подигао цене месечних маркица, овај превозник је без ранијих најава сада подигао и цене дневних повратних и карти у једном правцу.

Како Сомборњуз сазнаје, цене појединих карти су претходних дана поскупеле за чак 40%, па рецимо дневна повратна од Сомбора до Апатина сада кошта 500 динара, док је до пре три дана била 350 динара. Поскупеле су и карте на другим релацијама у приградском саобраћају, односно до сомборских села, па сада рецимо, повратна карта до Риђице сада кошта 700 динара, а цена карте за вожњу у локалу (по граду) је 70 динара.

„Севертранс“ је подигао и цене у међуградском саобраћају, па према новом ценовнику карта у једном правцу до Новог Сада кошта 1.030, а повратна 1.620 динара, док je до Београда у једном правцу 1.390 а повратна 2.510 динара.

Ово поскупљење из „Севертранса“ правдају пре свега повећањем цена горива, као основног средства за рад. Путници кажу да је поскупљење карте било очекивано због виших цена горива, али напомињу да ипак нису очекивали оволико веће цене.

На сајту „Севертранса“ нема званичног ценовника, а поменуто поскупљење ово предузеће није најавио ни на својој званичној Фејсбук страници, тако да путници за поскупљење сазнају тек на билетарници или приликом куповине карте у аутобусу.