„ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“ У СОМБОРУ – ЈУЧЕ ОДРЖАН СПОРТСКИ ДАН, ДАНАС МАСКЕНБАЛ
„ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“ У СОМБОРУ – ЈУЧЕ ОДРЖАН СПОРТСКИ ДАН, ДАНАС МАСКЕНБАЛ

Предшколска установа „Вера Гуцуња“ ове године обележава Дечију недељу низом активности које су организоване у складу са актуелним епидемиолошким мерама. Јуче су предшколци у оквиру обележавања Дечије недеље учествовали у спортским активностима у Спортском центу „Соко“. Подршку обележавања Дечије недеље пружа и Град Сомбор, а тим поводом малишане су посетили заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица, члан Градског већа за област деце, омладине, спорта и здравства Антонија нађ Косановић, као и помоћник градоначелника Атила Прибила.

Директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић истакла је да је циљ ове установе да деци обезбеди њихово право на игру и да су се тиме водили када су правили програм Дечије недеље.

  • Желим да нагласим да је Дечија недеља и да нас подсетим да је то заправо међународна дечија недеља где сви морамо да се освестимо да деца и те како имају своја права. Једно од основних права детета, поред права на слободу и права на учење, образовање и на здравље, једно од највећих њихових права је право на игру. У складу са тим ПУ „Вера Гуцуња“, као једно место где је игра на највишем трону занимања деце, осмислила је богат садржај везан за ову Дечију недељу, рекла је Перовић.

Заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица изјавила је овом приликом да Град Сомбор подржава активности које имају за циљ да се деца укључе у спорт и стекну здраве навике.

  • Предшколска установа „Вера Гуцуња“ је организатор спортских активности за своје малишане, где Град Сомбор и Спортски савез града Сомбора подржавају ове активности. Циљ је укључивање деце од најмлађих дана у спорт, развијање здравих навика, развијање одговорности према сопственом здрављу, неговање сопственог здравља, као и развијање љубави према спорту. Сваке године Град Сомбор је ово поздрављао и подржавао тако да смо дошли и у оквиру Дечије недеље да подржимо и развијемо ову акцију, рекла је Тица.

У оквиру „Дечије недеље“ данас ће у вртићима бити организован маскембал, а најмлађи ће имати прилику и да се упознају са неким од установама културе на територији града.

Оставите одговор