БЕЗБЕДНОСТ СТАРИЈИХ СУГРАЂАНА У САОБРАЋАЈУ, ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ ПРИОРИТЕТА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ СОМБОР
БЕЗБЕДНОСТ СТАРИЈИХ СУГРАЂАНА У САОБРАЋАЈУ, ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ ПРИОРИТЕТА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ СОМБОР

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Центром за одрживи развој и безбедност саобраћаја, одржао је јуче у просторијама Градског удружења пензионера Сомбор презентацију о безбедности саобраћаја намењену старијој популацији.

С обзиром да се показало да су људи старије старосне доби последњих година веома угрожени учесници у саобраћају, Савет за безбедност саобраћаја је решио да укаже на овај проблем и предузме конкретне мере.

  • Пре два месеца смо на скупштинској седници усвојили Стратегију развоја саобраћаја за Град Сомбор и један од циљева у акционом плану јесте да се подигне на виши ниво безбедност наших старијих суграђана. Тим поводом смо данас организовали ову трибину на којој ћемо на један занимљив начин указати на опасности које вребају у саобраћају, а кроз посебне квизове и игре поделићемо и поклончиће учесницима ове трибине, рекао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и председник Савета за безбедност саобраћаја у Сомбору.

Према речима Ренате Рајчањи, официра Одељења саобраћајне полиције у Сомбору, један од приоритета у раду Полицијске управе Сомбор јесте предузимање превентивних, али и репресивних мера у циљу побољшања безбедности и саобраћајне културе бициклиста, као и смањење броја настрадалих у саобраћајним незгодама.

  • Сомбор је град бициклиста, а бициклисти чине једну од најмање заштићених категорија учесника у саобраћају. Саобраћајне незгоде се догађају на подручју целог града Сомбора и то најчешће у периоду такозваних саобраћајних шпицева, док нам најугроженију категорију учесника у саобраћају чине управо генерације 65 година и више, која је данас обухваћена овим пројектом, рекла је Рајчањи.

Трибину је испред Агенције за безбедност саобраћаја одржао Томислав Петровић.

Оставите одговор