ОТВОРЕНИ ДАН У МЗ „БЕЗДАН“: ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ РЕДОВАН ОДВОЗ ОТПАДА ИЗ ВИКЕН НАСЕЉА! ГРАД РЕШАВА И ПРОБЛЕМ ПАСА ЛУТАЛИЦА
ОТВОРЕНИ ДАН У МЗ „БЕЗДАН“: ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ РЕДОВАН ОДВОЗ ОТПАДА ИЗ ВИКЕН НАСЕЉА! ГРАД РЕШАВА И ПРОБЛЕМ ПАСА ЛУТАЛИЦА

У оквиру акције „Отворени дан“ градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника је у просторијама Месне заједнице Бездан уприличила примјем за грађане који су желели лично да разговарају са њом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у овом селу.

Састанку су поред градоначелнице, присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Михајло Шкорић директор Центра за социјални рад Сомбор и Надежда Радојевић испред ЈКП „Зеленило“ Сомбор .

Велики број питања се односио на комуналну област, углавном на атмосферску канализацију, одржавање путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, проблеме напуштених кућа, као и на проблем паса луталица.

С обзиром на то да Бездан има велики број викенд кућа, један од проблема на који су указали присутни грађани је и недовољан број контејнера управо у викенд насељима, као и нередован одвоз истог.

Према речима Душанке Голубовић, од идуће године у периоду од 15. априла до 15. октобра редовно ће се одвозити отпад из ових насеља, а уместо Месеца чистоће, свако место ће имати контејнере за кабасти отпад. Када су у питању пси луталице, град је кренуо у акцију пописивања паса и бесплатног чиповања и стерилизације, што ће једино дати резултат на дужи период.

Осим комуналних проблема једно од битних питања за безданце је и Позориште које је несретном приватизацијом припало предузећу Матијевић, као и питање обнове фудбалског клуба и терена.

Осим питања и молби, сви присутни мештани су изразили задовољство што су могли на овај начин лично да упознају и разговарају са градоначелницом и њеним тимом.

Након разговора са Безданцима, градоначелница је са представницима савета и запосленима у месној заједници обишла просторије Добровољног ватрогасног друштва из овог места које има дугу традицију и спада у једно од уређенијих и спремнијих ДВД-а. Од опреме до камиона, све што се могло видети је спремно за интервенције на терену, а сам простор је за пример осталим друштвима.

Како би изашли у сусрет потребама грађана Сомбора, Градоначелница ће наставити да обилази Месне заједнице како у селима тако и у града Сомбору и прима грађане.

Оставите одговор