ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА У КУЛИ УХАПШЕН ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОР И СЛУЖБЕНИЦА КАТАСТРА
ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА У КУЛИ УХАПШЕН ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОР И СЛУЖБЕНИЦА КАТАСТРА

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, ухаписли су пет особа осумњичењих за малверазиције везане за упис у катастар непокоретности.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело примање и давање мита ухапшени су М. П. (1959), грађевински инспектор у Кули, Е. Ј. Е. (1962), запосленa у Служби за катастар непокретности у Кули, као и Љ. П. (1972), Н. Ј. (1961) и Д. К (1985) .

Сумња се да је М. П., у неколико наврата од више лица захтевао и примио мито, како би издао уверења која су коришћена да би се у евиденцијама службе за катастар непокретности извршила пренамена или упис спорних објеката.

Сумња се да је Е. Ј. Е., за обећану новчану накнаду, а на основу уверења грађевинског инспектора осумњиченог М. П., сачинила решења Службе за катастар непокретности на основу којих су спорни објекти уписани у катастар, иако на основу таквих уверења није могуће обавити упис или измену у регистрима катастра непокретности.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву ради саслушања.

Оставите одговор