ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА РАСВЕТЕ У „МОСТОНГИ“, ОТВОРЕНА И „ТРОФЕЈНА САЛА“
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА РАСВЕТЕ У „МОСТОНГИ“, ОТВОРЕНА И „ТРОФЕЈНА САЛА“
  • Post category:Спорт

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине града Зоран Рус посетили су данас Градску халу „Мостонга“, поводом недавно завршеног пројекта замене расвете у свим салама где се одвијају спортски тренинзи и такмичења. Замену расвете комплетно је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а захваљујући томе стекли су се бољи услови за одржавање тренинга и спортских манифестација.

Дане Баста је изразио задовољство како је реализован пројекат замене расвете у сомборској спортској хали.

  • Покрајинска влада је у овај посао уложила 8.386.000 динара. Расвета је стварно постављена онако како треба, сада су услови савршени. Чули смо да се преко 30 клубова овде бави спортским активностима, имају своје тренинге, тако да смо изузетно задовољни што смо могли да поправимо услове у овој хали. Са градоначелником смо причали о неким даљим заједничким деловањима. Град Сомбор је увек добар партнер Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Покрајинској влади, тако да у наредном периоду планирамо даље да улажемо у спорт, у спортску инфраструктуру и да радимо лепе ствари за спортисте у Покрајини, казао је Баста.

Покрајинском секретару се на подршци захвалио Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.

  • Комплетан овај пројекат адаптације осветљења у Градској хали Мостонга је финансиран из средстава Покрајинског секретаријата, и драго ми је што је данас секретар имао прилику да види како су та средства утрошена. Свакако да је била потреба да се у сомборској хали адаптира осветљење и да сви клубови који тренирају имају што боље услове, пре свега за тренажне процесе, а свакако и за одигравање својих утакмица. Битно је да су замењени рефлектори и да се данас овде, у нашој градској хали, налазе рефлектори јачине од 63 до 375w, истакао је Ратковић.

Овом приликом у склопу хале је званично отворена и „Трофејна сала“, а директор Спортског центра „Соко“ Дарко Косановић је објаснио да је она својеврстан омаж свим сомборским спортистима и клубовима који су својим одрицањем, трудом и залагањем допринели да Град Сомбор буде препознат не само на српској и европској, него и светској, олимпијској сцени.