ЗАПАЖЕН НАСТУП „САЛАШАРА СОМБОРСКИХ“ У БЕОГРАДУ
ЗАПАЖЕН НАСТУП „САЛАШАРА СОМБОРСКИХ“ У БЕОГРАДУ

Прошлог викенда је, под слоганом „Пробуди змаја у себи“, на Ади Циганлији у Београду одржан шести Београдски „Dragon Boat festival“ и пети „Dragon Boat Kup“ за студенте и средњошколце. Своју вештину у азијском веслању на традиционалном „Драгон купу“, у категорији Premier Mix, одмерило је једанаест екипа међу којима је запажен наступ имала и микс екипа „Салашари Сомборски“ из Сомбора, која је у изузетно брзој и до самог краја неизвесној трци успела да победи домаћу екипу, те да на тај начин обезбеди учешће у полуфиналној трци и на изненађење свих присутних освоји одлично пето место.

Екипу „Салашари Сомборски“ чинили су: Дајана Корпак, Ана Керестеш, Марија Мандић, Горана Копоран, Гашпар Матарић, Петар Керестеш, Данијел Мандић, Антонио Громиловић и Ивица Пекановић.

Према речима прочелника спортске секције ХКУД „Владимир Назор“, Павла Матарића, може се очекивати још забележених наступа екипе „Салашари Сомборски“ у Dragon Boat чамцима јер, иако екипа нема овај тип чамца за тренинге, успева да покаже утренираност, ритам и заједништво које се годинама гради, а које овде долази до изражаја.

Ово је само једна у низу трка за ову сезону, а већ следећег месеца, „Салашари“ одлазе на Куп Боровик, чиме улазе у сам врхунац тренинга за главну трку сезоне, „Маратон лађа на Неретви“. (Т.С.)

Оставите одговор