„ВОДОКАНАЛ“: СОМБОРЦИ ТРЕБА ДА ПРИПРЕМЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ
„ВОДОКАНАЛ“: СОМБОРЦИ ТРЕБА ДА ПРИПРЕМЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ

Као и сваке зиме, због ниских температура које се очекују у наредном периоду из „Водоканала“ апелују на Сомборце који живе у кућама да благовремено топлотно изолују своје водомере и унутрашње инсталације, како би на тај начин спречили смрзавање истих, што за последицу има нестанак воде, али и пуцање цеви и мерних уређаја.

„Пожељно је да потрошачи провере да ли су водомерни шахтови добро затворени и да их не отварају без преке потребе. Уколико је водомер постављен плитко или се налази у подрумским просторијама без прозора, преко водомера је потребно ставити неки термоизолациони материјал попут стиропора или сламе“, стоји у допису „Водоканала“.

Из овог предузећа напомињу да завијање водомера у крпе није довољна заштита. Препоручује се и да потрошачи изврше превентивну топлотну излолацију цеви у просторијама домаћинстава које се слабије греју или уопште не греју, те да дворишне инсталације које воде до чесми, гаража, шупа и издвојених објеката у овом периоду држе искључене и испражњене.

Власници објеката у којима се не живи, или се борави периодично и у зимском периоду нема потрошње воде, требало би да исконтролишу своје инсталације и водомере, да заврну вентиле на водомеру и испусте воду из инсталација.

Из „Водоканала“ апелују на потрошаче да омогуће читачима мерних уређаја (водомера) приступ истима, како би приликом очитавања водомера радници утврдили евентуални квар и тиме спречили већу штету.

Оставите одговор