„ВОДОКАНАЛ“ НЕЋЕ ОЧИТАВАТИ ВОДОМЕРЕ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА! ОБРАЧУН ВОДЕ ПО ПРОСЕЧНОЈ ПОТРОШЊИ
„ВОДОКАНАЛ“ НЕЋЕ ОЧИТАВАТИ ВОДОМЕРЕ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА! ОБРАЧУН ВОДЕ ПО ПРОСЕЧНОЈ ПОТРОШЊИ

Из ЈКП „Водоканл“ Сомбор је најављено да за време трајања ванредног стања радници овог предузећа неће очитавати водомере, а обрачун воде ће се вршити по просечној потрошњи домаћинства.

Током ванредног стања у „Водоканалу“ ће радити само један шалтер, а у исто време у шалтер сали могу бити само два потрошача која плаћају рачун. Рекламације на рачун грађани могу поднети искључиво у писаној форми, путем поште или мејлом на адресу reklamacije@vodokanal.co.rs

Док траје ванредно стање, „Водоканал“ ће обуставити поступке опомињања, утуживања и репрограма дуга.

ЈКП „Водоканл“ Сомбор је прописао и мере безбедности које предвиђају забрану уласка свих незапослених лица у ЦСВ „Јарош“, а радници ангажовани на одржавању водоводне мреже града и насељених места обављаће радове искључиво на санацији кварова на уличној мрежи и у водоводним шахтовима потрошача.

Из „Водоканала“ су саопштили да се обустављају сви радови на изградњи прикључака на водоводну и канализациону мрежу, замени водомера и верификацији интерних водомера и контрола. Улазак трећих лица у круг Уређаја за пречишћавање отпадних вода се ограничава, а у постројење је могуће ући уз појачане мере безбедности.

У Сомбору има неколико јавних чесми, а већина Сомбораца верује да су то артерски бунари по којима је Сомбор некада био познат. У Јавном комуналном предузећу „Водоканал“, кажу да су у питању чесме које су на местима некадашњих артерских бунара и да су прикључене на водоводну мрежу. Вода се редовно контролише и доброг је квалитета. У складу са мерама безбедности које су прописане за време трајања ванредног стања у Србији, радници Јавног комуналног предузећа „Водоканал“ ангажовани на одржавању водоводне мреже, два пута дневно врше дезинфекцију јавних водоводних чесми на територији града.

Оставите одговор