ВЕЧЕ УЛИЧНИХ СВИРАЧА ПО ТРЕЋИ ПУТ У СОМБОРУ
ВЕЧЕ УЛИЧНИХ СВИРАЧА ПО ТРЕЋИ ПУТ У СОМБОРУ

Вече уличних свирача својом јединственом појавом и шармом поново је обрадовало публику у Сомбору.

Посетиоци су у улици Краља Петра пратили звуке соло, дуо, трио састава и квартета који су приредили јединствени „jam session“, а на главној бини је наступио „Old Hat Orchestra“ са оригиналним музичким аранжманима светских и домаћих аутора.

Фото: Град Сомбор

Манифестацију је посетио и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић са сарадницима. Градоначелник је истакао да се, поред Новог Сада, „Вече уличних свирача“, по трећи пут организује и у Сомбору. „Ова манифестација, пре свега, окупља музичаре, плесаче, акробате, позоришне трупе и оно што је најбитније да представља једну радионицу на отвореном, где су сви уметници и публика равноправни учесници ове манифестације“ нагласио је Ратковић.

Фото: Град Сомбор

На десет сомборских балкона публици су се представили „Гитарт+“, Милорад Ружић Луле – „Тајфуни“, блуз дуо Мики Алмаши и Синиша Малешевић, Алекс, „The Hat Matters“, дуо Боле и Ненад и дувачки састав из Зрењанина, а велику пажњу посетиоца привукли су и штулаши и људи статуе, којима су се посебно обрадовали најмлађи посетиоци.

Фото: Град Сомбор

Вече уличних свирача организовали су  Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор и Уметничка асоцијација „INBOX“, уз подршку Града Сомбора.