УСПЕШАН ТРКАЧКИ ВИКЕНД СОМАРАТОНАЦА
УСПЕШАН ТРКАЧКИ ВИКЕНД СОМАРАТОНАЦА
  • Post category:Спорт

Успешан тркачки викенд Сомаратонца! Викенд за нама обележио је наступ чланова Атлетско рекреативног клуба ‘’Сомаратон’’ Сомбор на две трке: једној уличној и једној планинској. У суботу 18.06.2022. године одржано је тринаесто издање Трке пријатељства у Kули које је ове године привукло више од седам стотина тркача.

Тркачи су трчали на две дистанце од 5 и од 10 километара. Kарактеристика трке у Kули јесте да сваке године привуче најбрже тркаче из Србије и региона. Трку на 10 километара истрчали су Ђука Чељуска, Зоран Николић, Бранислав Kатић, Зоран Боца, Срђан Савић, Марио Kундит, Бојана Марић, Весна Бјелан, Недељко Kатић, Тијана Одобашић, Бошко Јерковић, Даница Грујић Фирањ која је освојила прво место у својој старосној категорији, док су Сузана Филиповић и Арпад Шаркези истрчали трећа места у својим старосним категоријама.

Упола краћу дистанцу на пет километара истрчали су Дамјана Перенчевић, Јелена Станимировић, Александар Kрнета, Kонстантин Јерковић, Ђорђе Рацков, Љерка Вукмировић, Наташа Стојчић. Дан касније у околини Ваљева у клисури реке Градац одржано је пето издање планинске трке ‘’Градац видра триал’’. Ову прелепу трку, у нетакнутој природи, истрчали су са запаженим резултатом и Сомаратонци Предраг Шкорић и Ана Пешић на траси од 9 километара као и Јелена Перенчевић, Сања Војводић и Мирослав Лишчевић на траси од 19 километара.

Наравно и поред викенда којег је обележило учешће на тркама трећи део чланова Сомаратона успешно је истрчао још једно коло Интерспорт Тркачке лиге Сомаратон која се одржава сваке суботе на шеталишту поред Великог Бачког Kанала.

Извор: „Сомаратон“