УСКОРО НОВА УЛАГАЊА У ОБЛАСТИ СПОРТА
УСКОРО НОВА УЛАГАЊА У ОБЛАСТИ СПОРТА
  • Post category:Спорт

Министар омладине и спорта, Зоран Гајић, данас је заједно са државним секретаром, Марко Кешељем и покрајинским секретаром за спорт и омладину, Данетом Бастом, боравио у Сомбору. Овом приликом, угостили су га представници Градске управе, на челу са градоначелником Сомбора, Антониом Ратковићем, начелником Западнобачког округа, Гораном Нонковићем и народним послаником, Гораном Милићем. 

Приликом боравка, Гајић је, обишао најпре фискултурну салу у Гимназији „Вељко Петровић“, како би се упознао са радом Одбојкашког клуба „Волејстарс“, као и са самим условима бављења спортом у овој образовној установи. 

„Донели смо поклон са лоптама, са реквизитима, головима, кошевима, одбојкашким мрежама, а овде што сам видео и чуо да постоји и одељење спортске Гимназије то подржавам због тога што методологија савременог спортског тренинга се убрзано развија и деца која су у узрасту од 15 година, значи од кад прелазе у средњу школу већ су добро загазила нешто што зовемо рана спортска специјализација и њима у сваком случају у том периоду треба омогућити и такозвани двофазни тренинг, два тренинга дневно“, похвалио је Гајић рад спортског одељења Гимназије.

Директор Гимназије, Душан Мишковић, захвалио се на вредним поклонима, истакавши да је Гимназија одувек подстицала своје ученике на бављење спортом.

„Од пре две године имамо и спортско одељење тако да смо сад да кажем  подигли на још један виши ниво бављење спортом и у том смислу јако нам је важна сарадња са свим спортским клубовима, а ево сад и са Министарством спорта, тако да, захвални смо, на тој сарадњи, на тој бризи“, рекао је директор сомборске Гимназије. 

Градоначелник, Антонио Ратковић је искористио ову прилику да истакне да је улагање у спорт и младе саставни део одговорне политике коју Град Сомбор спроводи, као и да се из године у годину издвајају значајна средства намењена побољшању услова за спорт на територији Града. 

„Око седам посто буџета, Град Сомбор издваја за спорт, и ту пре свега мислим на финансирање спортских клубова, на њихово функционисање. Свакако нешто на шта смо поносни је тренерска надокнада за стручно-педагошки рад, јер знамо колико је битан тренер у развоју сваког спортисте. Такође, стипендирамо младе спортске наде, подржавамо спортске манифестације. Настављамо сваке године са улагањем у Градску халу „Мостонга“, у отворени и затворени базен, и сведоци смо да у претходном периоду управо уз подршку и Министарства и Покрајинске владе завршили смо комплетно паркет, нова расвета, а у овој години биће нова климатизација и вентилација, као и свлачионице које су готове и телескопске трибине“, поручио је градоначелник.

Ратковић је додао и да се улаже значајан труд да се поред свих објеката у граду, обнове и реконструиши спортски терени и објекти у сваком насељеном месту. 

Осим Гимназије, у току данашњег дана министар спорта посетио је и Градску халу „Мостонга“, у којој је у току претходног периода урађена комплетна реконструкција паркета, као и расвета. Покрајински секретар, Дане Баста, напоменуо је да ће се улагања у ову спортску установу наставити и у будућности. 

 „Покрајинска влада, путем Управе за капитална улагања, ће урадити и аклиматизацију комплетне хале, нама остаје да унапредимо још уградњом и седишта, тако да хала „Монстонга“  буде комплетно обновљена. Наравно, помажемо и многобројна спортска удружења и клубове, па и школски спорт, тако да сви ми заједно, заједничким снагама улажемо у спорт и спортску инфраструктуру“, закључио је Дане Баста. 

Након обиласка, у просторијама Жупаније, одржан је састанак са представницима спортских клубова, на којем су размотрене најважније теме везане за спорт на локалу, са циљем његовог даљег унапређења.