УСКОРО ИЗГРАДЊА НОВИХ ПАРКИНГА У СОМБОРУ
УСКОРО ИЗГРАДЊА НОВИХ ПАРКИНГА У СОМБОРУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа Ђорђе Зорић обишли су данас простор некадашњег „Прокупца“, где су у току радови на рушењу и рашчишћавању терена.

Градоначелник је овом приликом најавио да се након рушења, на овом месту планира почетак изградње новог паркинга, који ће увелико решити проблем паркинг места у Сомбору.

„За неких месец дана очекујемо завршетак ових радова. Упоредо се ради урбанистички пројекат, као и пројектно-техничка документација за паркиралиште на овоме месту. Оно што је битно, да ће пројекат садржати две фазе. Током ове године очекујемо завршетак урбанистичког пројекта и почетак радова на првој фази, која подразумева комплетну изградњу паркинг места. У овој години, поред паркинга у Прокупцу, очекује нас и почетак радова на паркинзима на Стапарском путу, тако да у 2022. и почетком 2023. године Сомбор добија нова паркинг места“, рекао је градоначелник.

Комплетна инвестиција, како паркинга на простору где се налазио „Прокупац“, тако и паркиралишта на Стапарском путу,  финансира се из буџета Града Сомбора.