УГ „ГВОЗДЕНИ МОСТ“: НЕМА ПАРА ЗА РИЂИЧКУ ОМЛАДИНУ
УГ „ГВОЗДЕНИ МОСТ“: НЕМА ПАРА ЗА РИЂИЧКУ ОМЛАДИНУ

У нашу редакцију стигло је саопштење Удружења грађана „Гвоздени мост“ из Риђице, у којем ово удружење изражава незадовољство резултатима јавних конкурса за децу и младе у 2020. години, које је расписао град Сомбор. Саопштење преносимо у целости:

Дана 26.05.2020. објављене су прелиминарне ранг-листе одобрених пројеката по јавним конкурсима за децу и младе за 2020. годину. Од бројних пристиглих пројеката упадљиво је да су међу реткима који су одбијени, сва четири пројекта којима су конкурисала удружења из Риђице.

Познато је да дуги низ последњих година Риђице нема на мапи кад су у питању дешавања везана за младе и децу, што се увек правдало чињеницом да нема пристиглих пројеката из тог села чија би се реализација помогла.

Ове године, када су Риђичанци уложили труд и послали четири пројекта (два по конкурсу за младе и два за децу) ниједан није наишао на разумевање комисије. Како је у објављеним резултатима конкурса написано да учесници имају право на приговор у року од осам дана, изражавамо збуњеност, јер не знамо какву врсту приговора треба упутити, пошто разлози одбијања пројеката нису достављени учесницима.

Сви пројекти, па међу њима и они из риђичких удружења, су достављени благовремено и узети у разматрање, што значи да нису елиминисани због неправилности у поступку подношења пријаве.
Остаје закључак да је разлог одбијања тај, што планиране активности хоће да спроведу у погрешном селу, јер док се у неким местима подржава и до 5 пројеката само по ова два конкурса, други нису завредили ниједан. Ако је то порука комисије за доделу средстава, то треба јасно и објавити, па да се млади из Риђице, који ионако беже из свог села које је систематски годинама запуштано, преселе у Сомбор или Бачки Моноштор, јер ће тако добити прилику да учествују у
активностима примереним њиховој доби и интересовањима, стоји у допису Удружења грађана „Гвоздени мост“ из Риђице.