УЧЕСТАЛЕ КРАЂЕ НА ГРАДИЛИШТУ ХРАМА У КЉАЈИЋЕВУ! ОДНЕТА 1,5 ТОНА ЦЕМЕНТА, АРМАТУРА, ЦИРКУЛАР…
УЧЕСТАЛЕ КРАЂЕ НА ГРАДИЛИШТУ ХРАМА У КЉАЈИЋЕВУ! ОДНЕТА 1,5 ТОНА ЦЕМЕНТА, АРМАТУРА, ЦИРКУЛАР…

Прошле године на Михољдан освештани су темељи новог православног Храма Успења Пресвете Богородице у Кљајићеву. Радови на овој светињи теку по плану, а до сада је озидан објекат самог храма као и звоник.

Међутим, како је рекао протонамесник Бранислав Спасојев, надлежни парох кљајићевски, на градилиште храма Успења Пресвете Богородице у више наврата је извршен упад и крађа материјала али и различитих алата неопходних за изградњу објекта. Како сазнаје Сомборњуз, са градилишта је до сада нестала тона и по цемента, винкле, и различита арматура, као и један циркулар. Материјална штета причињена је значајна, а према речима протонамесника Бранислава Спасојева крађе су пријављeне надлежним органима који су извршили увиђај.

Црквена општина Кљајићево апелује на надлежне органе унутрашњих послова да у што краћем року открију починиоце и да спрече даље пљачкање и скрнављење ове светиње.

Подсећамо, средства за изградњу храма у Кљајићеву је обезбедио Град Сомбор из буџета који се издваја за помоћ црквама, али и верници својим добровољним прилозима.

Оставите одговор