У СУБОТУ ПОЧИЊЕ „ЛИКОВНА ЈЕСЕН“
У СУБОТУ ПОЧИЊЕ „ЛИКОВНА ЈЕСЕН“

У галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор и галерији КЦ „Лаза Костић“ 17. октобра биће отворена изложба Савременог српског сликарства – „Ликовна јесен 2020. године“. Централна изложба ове године посвећена је најактуелнијим тенденцијама у савременом српском сликарству, а радни назив изложбе је „Слика у доба опште медијализације“. Биће представљени радови 18 уметника из Србије и петоро уметника из Црне Горе.

Пратеће изложбе биће „Street art“ сликарство/ Мурали свакодневља. На изложби ће учествовати шесторо уметника из Србије.

У склопу „Ликовне јесени“ биће постављена и изложба „Фантастична фигурација“ на размеђи векова која се развила усред постмодернистичких збивања у београдском кругу заговорника слике као интегралног схватања и интерпретирања света.

Избор радова за овогодишње изложбе урадили су Славица Попов, кустос Галерије савремене уметности у Зрењанину, Сава Степанов, ликовни критичар из Новог Сада и Драган Стојков, академски сликар из Сомбора и Београда.

Овогодишња Ликовна јесен трајаће до 6. новембра.

Ликовну јесен покренуо је 1961. године сликар Милан Коњовић. Више од три деценије ова манифестација презентовала је најзначајније појаве у уметности тадашње Југославије. Деведесетих година манифестација је угашена, а обновљена је као бијенална изложба 2008. године. (РТВ)

Оставите одговор