У СОМБОРУ ОДРЖАН „МАЛИ САЈАМ СПОРТА“
У СОМБОРУ ОДРЖАН „МАЛИ САЈАМ СПОРТА“

На главној улици у Сомбору јуче је одржан „Мали сајам спорта“, на којем су се представили сомборски спортски клубови. Они су на штандовима приказали спортске реквизите и демонстрирали своју спортску грану, а фокус је стављен на најмлађе посетиоце сајма. Циљ манифестације је био да се деца заинтересују за неку спортску дисциплину и да се пробуди свест о здравим стиловима живота. Организатор манифестације је Спортски савез Србије у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора, уз подршку Града Сомбора.

Овим поводом Сомбор су посетили помоћник министра омладине и спорта Дејан Удовичић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који је званично отворио „Мали сајам спорта“.

  • Спортски савез Србије се труди да пружи деци могућност да се упознају са свим спортовима, а најбољи начин је овако као што радимо са Министарством омладине и спорта. Захвалио бих се министру Вањи што имамо максималну подршку и Министарству што имамо изузетну сарадњу, јер мислим да када су сви један тим, све функционише много лакше и то смо и доказали, рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Он је додао да је јучерашња манифестација показала да Сомбор не мора да брине за будућност и додао да децу само треба усмерити на на прави спорт и онда могу да се очекују нове Олимпијске медаље и нови шампиони.

Помоћник министра омладине и спорта Дејан Удовичић захвалио се Граду Сомбору и Спортском савезу за организацију сајма.

  • Као што сами знате, мали сајмови спорта одржавају се током године, и у Србији промовишемо здрав стил живота. Позивамо децу да што пре крену да се баве спортом, да пробају више спортова и да се сви заједно видимо крајем новембра на Великом сајму спорта у Београду, истакао је Удовичић.
  • Види се колико је деце на нашој главној улици данас, колико се деца баве спортом. Сигурно је да ћемо наставити са улагањима у спорт. Када видите једну овакву слику знате да сте добро радили и знате да пред вама стоји још задатака, да се спорт за наше најмлађе унапреди. Оно што је свакако циљ и „Малог сајма спорта“ је да се што више деце и младих укључе у спорт, да обиђу све штандове и да виде све спортове који се нуде у Граду Сомбору, а потом да се прикључе, јер здрави стилови живота су свакако приоритет Града, изјавио је заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић.

Током јучерашњег сајма спорта представило се 30 клубова, а члан Градског већа за област деце, омладине и спорта Антонија Нађ Косановић је рекла да је изузетно задовољна са одзивом клубова и спортских грана које имају жељу да представе свој спорт.

  • Ово је идеална прилика да клубови приближе свој рад нашим суграђанима, поготово најмлађој деци која тек треба да се укључе у неку од спортских активности, да свако дете може да се пронађе у неком спорту и почне да тренира. Знамо да мала деца кроз спорт стичу посебне вештине, они постају јачи, борбенији, издржљивији и храбрији, а то ће им касније јако пуно значити у животу. Ово је једна лепа прилика да се покаже да је спорт у Сомбору на високом нивоу, захваљујући локалној самоуправи, Спортском савезу Србије, Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Сомбора, који се труде да уложе у спорт, да сваке године та средства подигнемо на један виши ниво, како би њима обезбедили адекватне услове за тренирање, где ће они у наредном периоду моћи да постигну жељене резултате и да покажу колико могу и колико вреде у спорту, рекла је Антонија Нађ Косановић.

Сомбор је један од 10 градова Србије у којем се одржава „Мали сајам спорта“, а Велики сајам биће одржан у новембру у Београду.

Оставите одговор