У СОМБОРУ ОДРЖАН 29. КРОС РТС-а
У СОМБОРУ ОДРЖАН 29. КРОС РТС-а

Град Сомбор је у суботу, 12. октобра био домаћин другог такмичења у оквиру 29. издања РТС кроса.

Мушки и женски такмичари одвојено су трчали у 26 категорија, од предшколаца до сениора. Трка на 3000 метара за жене и 5000 метара за мушкарце у сениорским категоријама поред наших репрезентативаца, привукла је и такмичаре из Кеније. Победница трке на 3000 метара је Теодора Симовић, а победник трке на 5000 метара је Елзан Бибић.

  • Веома је значајно за Град Сомбор да може да буде домаћин једног оваквог догађаја који је окупио преко 2000 учесника, како деце, тако младих, али и одраслих, који представљају велику подршку за овај данашњи спектакл. У сваком случају за нас је ово круна сарадње са Кросом РТС-а која се ове године одржавала кроз неколико фаза и пружила нам је јасну поруку да је Крос један пре свега спортски догађај, једна значајна и брза трка, али то може да буде како у атлетици као што је то данас, тако и у учењу кроз образовање и учење страних језика, јер смо у оквиру бројних активности учили како француски, тако и српски, организовали камп математичара и окупљали како децу из целе Србије тако и децу из дијаспоре, и на крају данас коначно сва деца Србије на једном од највећих атлетских спектакла трче крос и доказују да су другарство, пријатељство, такмичарски дух и спортски резултати све оно што треба да подржимо и чему у будуће треба да дамо шансу, рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се Граду Сомбору на организацији, свим учесницима, тренерима и РТС-у поручивши да ће Спортски савез Србије наставити да подржава Крос РТС-а и у наредном периоду.

Присутне су поздравили и начелник Школске управе Борислав Станичков, члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач и члан Градског већа за област омладине, деце и спорта Антонија Нађ Косановић.

Технички организатор такмичења је био Спортски савез града Сомбора, уз подршку Града Сомбора.

Ова највећа атлетска манифестација у нашој земљи започета је 1991. године када је одржано прво такмичење у Сремској Митровици.

Оставите одговор