У СОМБОРУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАОЦА КРВИ
У СОМБОРУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАОЦА КРВИ

Поводом обележавања Светског дана добровољних даваоца крви Црвени крст Сомбор приредио је данас у Великој сали Градске куће свечану доделу признања за даваоце крви који су током протеклих годину дана остварили јубиларно давање крви. Додељено је 30 признања за оне који су остварили 35, 50, 75 и 100 давања течности која живот значи.

Секретарка Црвеног крста Сомбор Биљана Клипа у име организације Црвеног крста и у име свих оних којима је помоћ била и јесте неопходна, захвалила се свим даваоцима који несебично дају себе и који редовно на организованим акцијама у Црвеном крсту дају крв.

Dobrovoljni davaoci krvi
Фото: Град Сомбор

„Сви знамо да су наши Сомборци изузетно ажурни када је давање крви у питању, али користимо ову прилику да се захвалимо и нашим младим волонтерима који анимирају нарочито своје вршњаке да дају крв и да се захвалимо свим наставницима и нашим сарадницима у средњим школама захваљујући којима су организоване и ове године акције у школама. Ове године смо преко 100 нових давалаца прикључили најхуманијој породици – породици добровољних давалаца крви“ истакла је Биљана Клипа.

35 добровољних давања крви остварили су Златко Антунић, Владислав Чапо, Зоран Драгичевић, Горан Гостимировић, Саша Мариновић, Владимир Миланковић, Милан Милетић, Милисав Миросављевић, Далибор Момчиловић, Дамир Нирадин, Предраг Орлић, Марјан Скендеровић и Милош Вукас, а признања има је уручила председница Комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног Крста Сомбор др Марија Гутовић.

Dobrovoljni davaoci krvi - Sombor
Фото: Град Сомбор

50 пута добровољно су дали крв Драгана Богојевић, Раде Димитријевић, Зоран Грбић, Вјекосалв Јовић, Милан Миљковић, Дејан Нићетин, Петар Орлић, Зоран Топић, Раде Вукелић, Ева Вулић и Миле Живковић, а признања има је уручио почасни председник Црвеног крста Сомбор прим. др Милан Зобеница.

Секретар Црвеног крста Војводине Бошко Дмитрашиновић уручио је признања добровољним даваоцима који су крв дали 75 пута Срећку Јаћимовићу, Зорану Ковачевићу, Александру Крстићу, Јулију Маунићу и Лајошу Тепавцу.

Sombor - uručenje priznanja za dobrovoljno davanje krvi
Фото: Град Сомбор

Јубиларних 100 пута добровољно је дао крв Стипан Колић, а признање му је уручио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.