У СОМБОРУ НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ! НАЈАВЉЕНЕ НОВЕ ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ
У СОМБОРУ НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ! НАЈАВЉЕНЕ НОВЕ ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ

Према најновијим подацима које је јутрос објавио Републички хидрометеоролошки завод, за последња 24 часа у Сомбору је пало 49,7mm кише, а више воденог талога измерено је само у Банатском Карловцу.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за 19. јул када се очекује локална појава грмљавина са или без града и пљусак киша или јака киша са количином падавина већом од 30 l/m2 у периоду до 3 часа. Ова појава очекује се на подручју читаве Бачке и окарактерисана је као веома опасна појава са ознаком црвеног метеоаларма.

У Сомбору ће данас преовладавати променљиво облачно и нестабилно време. Током целог дана ће бити услова за кишу, локалне пљускове и грмљавину, а јаче падавине се очекују у касним послеподневним и вечерњим сатима, објавио је Војводинаметео. Овај сајт пише да се током ноћи и сутра ујутро још увек местимично очекује киша и пљускови. Сутра током дана се очекује променљиво облачно време, уз делимично разведравање, и сунчане интервале – нарочито крајем дана. Јутарња температура ће бити 18, а максимална дневна 17 степени.