У СОМБОРУ ДРУГИ ПУТ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“
У СОМБОРУ ДРУГИ ПУТ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“

Сомбор је по други пут град домаћин каравана „Дунав осигурање Спортских игара младих“. Овогодишња манифестација је организована на две локације, уз поштовање епидемиолошких мера, а деца су се такмичила у баскету, стоном тенису, атлетици, фудбалу, одбојци и игри између четири ватре.

Заменица градоначелника Сомбора, Љиљана Тица је рекала да је ово спортска манифестација едукативног типа у којој учествују деца и омладина, и нагласила да је град Сомбор радо подржава.

Члан Градског већа за област омладине, деце, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић се захвалила Дунав осигурању што је изабрала Сомбор да буде домаћин Спортских игра младих.

  • Свакако да је циљ да деца кроз забаву и дружење схвате колико је битно да се баве спортом и да се што више укључе у физичке активности. Сви знамо да је у здравом телу здрав дух и да један од саставног дела живота деце треба да буде спорт, поготово у овој ситуацији када су дец многоа испред телевизора, компјутера и када имају све мање и мање времена да тренирају. На овај начин подижемо свест и укључујемо их у спорт, рекла је Нађ Косановић.

Далиборка Делибашић, ПР Дунав осигурање Спортских игара младих Србије је истакла да је ово слављеничка година, када се обележава 25 година ове спортске манифестације.

  • Оно што је најбитније је да су деца поново на теренима, и по њиховој енергији коју они нама дају, и ономе што сви видимо, заиста нешто што је њима требало је управо једна оваква манифестација, нагласила је Делибашић.

Организацију манифестације подржали су и Град Сомбор, Спортски савез града Сомбора и Спортски центар „Соко“.

Оставите одговор