У СОМБОРУ ДРУГИ ПУТ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“
У СОМБОРУ ДРУГИ ПУТ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“
  • Post category:Спорт

Сомбор је по други пут град домаћин каравана „Дунав осигурање Спортских игара младих“. Овогодишња манифестација је организована на две локације, уз поштовање епидемиолошких мера, а деца су се такмичила у баскету, стоном тенису, атлетици, фудбалу, одбојци и игри између четири ватре.

Заменица градоначелника Сомбора, Љиљана Тица је рекала да је ово спортска манифестација едукативног типа у којој учествују деца и омладина, и нагласила да је град Сомбор радо подржава.

Члан Градског већа за област омладине, деце, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић се захвалила Дунав осигурању што је изабрала Сомбор да буде домаћин Спортских игра младих.

  • Свакако да је циљ да деца кроз забаву и дружење схвате колико је битно да се баве спортом и да се што више укључе у физичке активности. Сви знамо да је у здравом телу здрав дух и да један од саставног дела живота деце треба да буде спорт, поготово у овој ситуацији када су дец многоа испред телевизора, компјутера и када имају све мање и мање времена да тренирају. На овај начин подижемо свест и укључујемо их у спорт, рекла је Нађ Косановић.

Далиборка Делибашић, ПР Дунав осигурање Спортских игара младих Србије је истакла да је ово слављеничка година, када се обележава 25 година ове спортске манифестације.

  • Оно што је најбитније је да су деца поново на теренима, и по њиховој енергији коју они нама дају, и ономе што сви видимо, заиста нешто што је њима требало је управо једна оваква манифестација, нагласила је Делибашић.

Организацију манифестације подржали су и Град Сомбор, Спортски савез града Сомбора и Спортски центар „Соко“.