У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ РЕГИСТРОВАНО НОВИХ 8 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ! ОД ПЕТКА ОШТРИЈЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОВИД-19
У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ РЕГИСТРОВАНО НОВИХ 8 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ! ОД ПЕТКА ОШТРИЈЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОВИД-19

У респираторној амбуланти Опште болнице Сомбор, јуче 14.07.2020. године је прегледано укупно 24 пацијената са температуром и респираторним симптомима, а 17 пацијената је тестирано на КОВИД-19, а од тог броја код осам људи је потврђено присуство корона вируса.

Од позитивних пацијената један је примљен на болничко лечење, а њих седам је послато кући у самоизолацију.

Током јучерашњег дана из сомборске болнице су на кућно лечење пуштена четири пацијента који су били позитивни, а један пацијент је примљен из респираторне амбуланте Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор након што је био позитиван на PCR тесту.

Према подацима које је објавила Општа болница „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, на одељењу за инфективне болести ове установе је 14.07.2020. године на болничком лечењу било 19 пацијената код којих је потврђен корона вирус.

Оштрије мере у борби против COVID-19 од 17. јула

Влада Републике Србије саопштила је да су на данашњој седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 донете најновије одлуке у вези са спречавањем ширења коронавируса.

На територији целе Републике Србије, без обзира на то да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи.

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Мера која се тиче заштитних маски и која је на снази у Београду (обавезно ношење у затвореним просторима, превозу..), данас је проширена на територију целе Републике Србије, без изузетка.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.

На свим осталим јавним местима на отвореном простору препоручује се ношење заштитних маски.

Све мере које су усвојене на данашњој седници Кризног штаба важиће од петка, 17. јула.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих.

Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење коронавируса.

Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против коронавируса изаћи као победници. (Фото: Архива)

Оставите одговор