У ПЛАНУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ У СОМБОРУ! РАДИЋЕ СЕ И СТАНИЦЕ У КУЛИ И ОЏАЦИМА
У ПЛАНУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ У СОМБОРУ! РАДИЋЕ СЕ И СТАНИЦЕ У КУЛИ И ОЏАЦИМА

Предузеће Инфраструктура железнице Србије је расписало тендер за израду техничке документације и надзор над радовима реконструкције и санације 55 железничких станица у 33 локалне самоуправе, пише портал е-капија.

Како се наводи, у плану је сређивање железничких станица и станичних зграда у Сомбору, Кули, Оџацима, Суботици, Београду, Пожаревцу, Владимирцима, Смедереву, Ковачици, Руми, Панчеву, Шапцу, Сремској Митровици, Шиду, Лозници, Ћуприји, Нишу, Неготину, Петровцу, Сенти, Новом Саду, Зрењанину, Пријепољу, Рашкој, Краљеву, Ужицу, Лазаревцу, Вреоцима, Чајетини, Ваљеву, Лајковцу, Пожеги и Косјерићу. Изводиће се радови на санацији столарије и фасада, замене крова, намештаја, санације надстрешница, преко топлификације и замене електроинсталација, до уређења простора око станичних зграда и друго.

Вредност посла процењена је на 30 милиона динара, а тендер истиче 13. јуна.

Ово је свакако лепа вест за наш град, јер је зграда железничке станице у Сомбору већ годинама у изузетно лошем стању, а Сомборци већ дуже време апелују на надлежне да ураде нешто по питању санације.