ТЕНИСКИ КЛУБ „ЖАК“ СОМБОР – ПРЕДСТАВЉЕНИ ПЛАНОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ХАЛЕ
ТЕНИСКИ КЛУБ „ЖАК“ СОМБОР – ПРЕДСТАВЉЕНИ ПЛАНОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ХАЛЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић посетила је Тениске терене „Жак“ где је у току неколико инвестиционих радова и разговарала са челним људима Тениског клуба „Жак“ о плановима за даља улагања у овај спортски објекат.

Градоначелница Голубовић је рекла да су се локална самоуправа и Спортски центар у претходном периоду трудили да тениски терени и објекти буду доведени на одређени ниво, како би услови за спортисте били што бољи и како би се тренажни процес ставио у први план.

  • Уз велику помоћ Спортског центра омогућили смо овом тениском клубу да одређене трошкове припише Граду и да своја средства усмерава на тренажни процес и омогућавање адекватнијих услова за саме тенисере. Оно што је за нас најважније, да клуб што више укључује децу и младе у овај процес. Овде се свакако налазимо и због тога што се изводе одређени радови који ће омогућити пре свега адекватан систем одржавања. У претходном периоду смо омогућили бушење бунара, тако да се сви терени одржавају не пијаћом него бунарском водом и тиме смо значајно смањили трошкове и омогућили већа улагања пре свега за само обављање спортских активности. Данас смо овде да чујемо и неке нове идеје и потребу да у Сомбору тениски спорт има за циљ да живи током целе године и у време када су неповољни временски услови. То је сигурно нешто на чему и у наредном периоду треба радити, изјавила је градоначелница.

Председник Тениског клуба „Жак“ Лазар Рачић је истакао да локална самоуправа препознаје Тениски клуб као сомборски бренд, и да поред Филипа Крајиновића који је неко ко свуда истиче да је Сомборац и да је члан Тениског клуба „Жак“, овде тренутно стасавају веома успешни млади играчи.

  • Желим да истакнем да је тенис ушао у школе ове године као школски спорт. То ће наравно и нама који се бавимо такмичарским тенисом бити јако добро зато што ће се проширити база, прошириће се број оне мале деце која ће почети да игра и која ће кроз школу заволети тенис и наравно, желети да се такмичи, рекао је Рачић.

Он је додао да су даљи планови клуба да се створе услови за тренирање у затвореном простору.

  • Оно што је битно истаћи је да ми немамо услове за зимско играње. Ми имамо два брза терена, два терена на чврстој подлози. То су подлоге које се користе и на Отвореном првенству Аустралије и Отвореном првенству Америке и ја сам презадовољан што је препозната потреба и надам се да ћемо заједнички у наредном периоду радити на томе да добијемо халу. Била би то једна челична конструкција у виду чврсте хале за коју већ имамо пројекат. Деца ни током лета не могу увек да тренирају због кише, јер су на шљаци баре и тада све стане. Овом халом ми би се заиста сврстали у ред не само успешних него и комплетних модерних клубова, какве Сомбор као град заслужује, изјавио је Рачић.

Оставите одговор