СВЕЧАНО ОТВОРЕН ДИГИТАЛНИ БИОСКОП У СОМБОРУ
СВЕЧАНО ОТВОРЕН ДИГИТАЛНИ БИОСКОП У СОМБОРУ

У Великој сали Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, синоћ је уприличено свечано отварање дигиталног биоскопа, који је опремљен модерним 3Д платном и најсавременијим пројектором, као и озвучењем.

Отварању су присуствовали представници Градске управе, на челу са градоначелником, Антониом Ратковићем, као и државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Душанка Голубовић.

Градоначеник је истакао да је покретање овакве културне установе од великог значаја за град.

„Оно што је свима познато да је Сомбор град културе, да ћемо ове године пети пут по реду организовати Филмски фестивал и ово је био само логичан след догађаја да биоскоп буде управо у овој сали Културног центра. Свакако да ће пуно значити свим становницима Сомбора с обзиром да сви ми највише волимо да погледамо добар филм на платну, јер је то посебан угођај“, поручио је Ратковић.

Директорка Културног центра, Весна Шашић, напоменула је да је уложен озбиљан рад и труд њеног тима и свих који су укључени у реализацију овог пројекта, а ову прилику је искористила да се захвали онима који су пружили финансијску подршку, те омогућили да Биоскоп доживи своје отварање.

„Пре свега желела бих да захвалим Филмском центру Србије, у првом реду, директору Гордану Матићу, што су подржали наш пројекат и доделили му средства на Конкурсу предигитализације и дигитализације биоскопа за 2020, 2021. и 2022. годину, затим и нашем оснивачу Граду Сомбору, без чије помоћи и финансијске потпоре овај пројекат не бисмо реализовали. Такође, једној посебној особи, то је Душанка Голубовић, државна секретарка за пољопривреду, водопривреду и шумартсво, захваљујући којој је реконструисана Велика сала, у којој отварамо биоскоп, Мрежи киноприказивача Србије, дирекцији Сомборског филмског фестивала,тиму Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор и наравно, сомборској публици“, закључила је директорка КЦ.

Шашић је изразила и наду да ће синоћни велики одзив сомборске публике, која је, приликом отварања, имала прилику да погледа премијеру наставка култног филма „Муње:Опет!“, постати уобичајена пракса кад је у питању долазак у овај Биоскоп.