СУТРА У СОМБОРУ ВЕЧЕ УЛИЧНИХ СВИРАЧА – БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ И ПРОГРАМ СА 10 БАЛКОНА
СУТРА У СОМБОРУ ВЕЧЕ УЛИЧНИХ СВИРАЧА – БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ И ПРОГРАМ СА 10 БАЛКОНА

Стари центар Сомбора на једну ноћ враћа се у најславније време музичке индустрије Југославије! Кроз музику и перформанс, у суботу 7. августа, вратићемо се у време почетка забавне музике у Југославији, шлагера и музичара који су оставили неизбрисив траг. Југословенска и српска џез и соул певачица Бети Ђорђевић наступиће на тргу Светог Георгија, а поред тога са чак 10 балкона засвираће око 30 музичара из целе Војводине!

Главна музичка звезда вечери биће Бети Ђорђевић, најпознатија по песмама „Крај моје туге“, „Почнимо љубав испочетка“, „Наслони главу“ и другим. На музичку сцену тадашње Југославије први пут је крочила крајем 60-их година. Због њеног специфичног гласа и стила певања многи страни музичари нису могли да верују да није рођена у Америци, колевки џез и соул музике.

Осим Бети Ђорђевић на чак 10 балкона наступиће око 30 музичара. Соло, дуо, трио састави и квартети са балкона у улици Краља Петра, публици ће приредити јединствен јам сессион на отвореном! Тачно од 19 часова програм на балконима ће употпунити Агота Виткаи Кучера квартет, Мића Јанковић и Милан Прунић, Гитарт+, Судден Трио, Јасер Бадњаи, Алексеј Игњатов, Маја Брукнер Трио и Адам Клем.

Програм Вече уличних свирача подржао је Град Сомбор у организацији Културног центра Лаза Костић из Сомбора и Уметничке асоцијације ИНБОКС.