СУТРА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „ТРОФЕЈ СОМБОРА“
СУТРА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „ТРОФЕЈ СОМБОРА“
  • Post category:Спорт

Бициклистички клуб „Сомбор“ у сарадњи са Бициклистичким савезом Србије и Војвођанском асоцијајом бициклистичких клубова сутра, 15. маја 2022. године организује међународну бициклистичку трку „Трофеј Сомбора – север ГП“ по пропозицијама Купа Србије. Старт ће бити у Радишићевој улици испред борја 35, вози се кружна улична стаза 2,7 километра стаза, а право наступа имају лиценцирани такмичари за 2022. годину.

Старт je у Радишићевој улици, а настaвља се улицом Каменка Гагрчина, Васе Стајића, Карађорђевом, затим такмичари пролазе улицом Светозара Милетића, делом Венца Радомира Путника, па све до циља.

Такмичење ће почети у 11,15 часова заједничким промотивним кругом кругом у којем ће моћи да учествују сви љубитељи бициклизма, трка за најмлађе под називом „CX KIDS“ стартује у 11,30 а прва трка за Куп Србије у 12 часова.

Трка за децу се организује у оквиру „Venera CX kids kupа“ у оквиру којег ће током сезоне, односно до новембра 2022. године у нашем граду бити одржано пет дечијих бициклистичких трка. Прва трка је већ одржана, а малишани се за своју сутрашњу трку могу пријавити на лицу места од 10 до 11 часова.

Надметање сениора, међу којима ће се наћи и члан БК „Сомбор“, Дејан Видаковић, најављено је за 12 сати. Трка Елит возача планирана је за 15,30 и они ће се на стази Г3, возити трку од чак 81 километар.

Крај комплетне манифестације планиран је за 18 часова.