СПОРТИСТА ГОДИНЕ ДРАГАНА ЈОВАНОВИЋ
СПОРТИСТА ГОДИНЕ ДРАГАНА ЈОВАНОВИЋ
  • Post category:Спорт

Спортски савез града Сомбора, уз подршку Града Сомбора, у петак, 2. фебруара, у Народном позоришту Сомбор организовало је свечано проглашење „Избора спортисте града Сомбора за 2022. годину.

У категорији олимпијских спортова међу пиониркама најбоља је била Ања Локнар из Кајак клуба „Дунав“, друго место припало је Мануели Секулић из Атлетског клуба „Маратон, а треће место Александри Станић из Бициклистичког клуба „Lotus Team“.

У категорији олимпијских спортова међу пионирима прво место припало је Луки Зелићу из Рвачког клуба „Соко“, друго Филипу Ћурчићу из Пливачког клуба Сомбор,  а треће Срђану Тодоровићу из Рвачког клуба „Раднички“.

У категорији неолимпијских спортова за најбољу пионирку проглашена је Анђела Станић из Спортског клуба „Фигура“, а за најбољег пионира Ведран Јурић из Карате клуба „Сомборац“.

Када су екипни спортови у питању, најбољи пионир је Вељко Павловић из Рукометног клуба Сомбор.

У категорији спортска рекреација награде су припале Тијани Кабић, Арпаду Шеркезију и Атлетско-рекреативном клубу „Сомаратон“.

У категорији спортисти са инвалидитетом признање је уручено Катарини Галамбош и Винку Лемићу из Спортског удружења за инклузивни џудо „Sensei – in“.

Специјално признање за допринос и развој спорта у Сомбору додељено је Душану Пашићу и Душану Козлини.

У категорији школског спорта најуспешнија пионирка је Вања Милошевић из ОШ „Никола Вукићевић“, пионир Стефан Марјановић из ОШ „Никола Вукићевић“, наставник Соња Крајина из ОШ „Никола Вукићевић“, а школа Основна школа „Никола Вукићевић“.

У школском спорту међу омладинкама најбоља је била Маша Буишић из Средње економске школе, најбољи омладинац је Немања Букалов из Средње економске школе, професор Марија Лукић из Средње економске школе, а најбоља школа Средња економска школа.

У категорији олимпијских спортова међу кадеткињама најбоља је била Жофи Хорват из Кајак клуба „Дунав“, а друго место је припало Марији Лукић из „Боксерског клуба Сомбор.

Најбољи кадет у олимпијским спортовима је Михајло Дадић из Кајак клуба „Дунав“, друго место припало је Вељку Ристићу из боксерског клуба Сомбор, а треће Николи Богатиновском из Боксерског клуба Сомбор.

У категорији неолимпијских спортова Софија Пезељ из Спортског клуба „Фигура“ је проглашена за најбољу кадеткињу, за најбољег кадета Ђорђе Христов из Карате клуба „Сомборац“, а у екипним спортовима најбољи кадет је Стефан Мишковић из Кошаркашког клуба „Џокер“.

У категорији олимпијскох спортова најбоља јуниорка је Драгана Јовановић из Боксерског клуба Сомбор, друго место заузела је Елеонора Нађ из Кајак клуба „Бездан“, а треће Тина Пелајић из Клуба дизача тегова „Раднички“.

За најбољег јуниора у категорији олимпијских спортова проглашен је Михајло Столић из Бициклистичког клуба „Lotus Tеаm“, на другом месту нашао се Александар Бераров из Рвачког клуба „Соко“, а треће место деле Северџан Гаши из Боксерског клуба Сомбор и Владимир Бериша такође из Боксерског клуба Сомбор.

У неолимпијским спортовима најбоља јуниорка је Јана Кнежевић из Џудо и самбо клуба „Бачка“, а јуниор Војин Витковић из Џудо и самбо клуба „Бачка“.

Признање за најуспешнијег тренера у олимпијским спортовима припало је тренеру Боксерског клуба Сомбор Стојану Кнежевићу, а у неолимпијским спортовима тренеру Куглашког клуба „Вихор“ Мирку Чуквасу.

Награда за врхунске спортске резултате ван Сомбора, допринос и популаризацију спорта припала је кошаркашу Николи Јокићу, а специјално признање за најперспективнији спортски колектив припало је Кошаркашком клубу „Џокер“.

Признање за животно дело додељено је фудбалском стручњаку Велимиру Шаргићу.

У категорији олимпијских спортова најбоља сениоркка је била Џенифер Бошњак из Кајак клуба „Дунав“, а међу сениорима најбољи је био Омер Аметовић из Боксерског клуба Сомбор, другопласирани је Ервин Холперт из Кајак клуба Сомбор, а трећепласирани Стефан Лишчевић из Рвачког клуба „Раднички“. Најуспешнија сениорка у екипним спортовима је Јелена Кукуљ из Одбојкашког клуба „Volejstars“.

У неолимпијским спортовима најбоља сениорка је Валентина Остогонац из Карате клуба „Раванград“, а сениор Предраг Милић из Аутомото спортског клуба „025“.

За екипу године проглашен је Боксерски клуб Сомбор, а у неолимпијским спортовима екипа Куглашког клуба „Вихор“.

Највеће признање, гран-при за постигнуте резултате у 2022. години припало је Драгани Јовановић из Боксерског клуба Сомбор.

Награде су добитницима уручили председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић, чланица Градског већа за спорт, омладину, децу и здравство Антонија Нађ Косановић, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Винко Бурнаћ, председдник Савеза за школски спорт Војводине Бранислав Тешић, генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и члан Управног одбора Спортског савеза Србије Драган Максимовић.

Свечаност су улепшали наступи Саре Станимировић и Слободана Данчуловић, ученика Музичке школе „Петар Коњовић“.