СОМБОРСКИ МУЗЕЈ ДОБИО ЗНАЧАЈНУ ДОНАЦИЈУ И ОБОГАТИО ЕТНОЛОШКУ ЗБИРКУ
СОМБОРСКИ МУЗЕЈ ДОБИО ЗНАЧАЈНУ ДОНАЦИЈУ И ОБОГАТИО ЕТНОЛОШКУ ЗБИРКУ
  • Post category:Култура

Градски музеј Сомбор је крајем прошле године добио значајну донацију. Апотека „Златни лав“ која је од недавно у власништву компаније „Dr.Max“ донирала је значајне експонате, као и мобилијар који ће бити употребљен за излагање и чување музејских експоната.

Госпођа Весна Јовановић, бивша власница, поклонила је сомборском Музеју вредну колекцију апотекарских посуда, која обухвата преко осамдесет керамичких, дрвених и стаклених стојница за чување чврстих и течних преп арата и лабораторијског прибора – авани, вагице, микроскоп… Богата колекција сакупљана је по целом свету, а највећи део је из наше земље. Најстарији предмети потичу са почетка двадесетог века. Ова колекција је уврштена у Етнолошку збирку Градског музеја Сомбор.

Компанија „Dr.Max“ је поклонила комплетан мобилијар апотека из Париске и Спортске улице у Сомбору, као и из апотеке у Апатину. Вредност донације је око милион динара.

  • Овом приликом Градски музеј Сомбор се захваљује донаторима који су препознали значај наше установе културе и указали нам поверење да и даље чувамо културну баштину нашег града, изјавио је Давид Фирањ, директор Градског музеја Сомбор.