СОМБОРСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ДОБИО НОВУ МУЛТИМЕДИЈАЛНУ ОПРЕМУ ВРЕДНУ 2 МИЛИОНА ДИНАРА
СОМБОРСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ДОБИО НОВУ МУЛТИМЕДИЈАЛНУ ОПРЕМУ ВРЕДНУ 2 МИЛИОНА ДИНАРА
  • Post category:Култура

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је обишао реконструисану Велику салу Културног центра и том приликом директорици ове установе, Весни Шашић уручио нову мултимедијалну опрему. Опрема је набављена у оквиру конкурса „Градови у фокусу 2020.“ који је спровело Министарстарство културе и иформисања, а служиће за пословање, едукацију и конференције које ће у будућности бити организоване у овом простору.

  • Вредност опреме је око 2 милиона динара и ми данас имамо прилику да поклонимо ову опрему Културном центру. Град ће и ове године заједно са Културним центром учествовати на конкурсу који расписује Министарство културе и информисања. Надамо се да ћемо бити успешни, а мене радује чињеница да смо коначно добили дом омладине какав Град Сомбор и заслужује, истакао је овом Ратковић.

Директорица Културног центра Весна Шашић захвалила се градоначелнику и граду што су препознали њихове напоре да се унапреди Културни центар и поручила да ће опрема значити за редовно пословање, али и за нове активности које планира ова установа.

  • Вома је значајно што смо добили један део опреме који ће бити везан за едукацију која је планирана у 2021. години. Наиме, Културни центар је постао члан Мреже киноприказивача Србије која се превасходно бави едукацијом на пољу аудио-визуалног стваралаштва и филма и унапређењем управо те киноприказивачке делатности. Ми смо у 2020. години добили подршку Филмског центра Србије на конкурсу за предигитализацију и дигитализацију, израђен је пројекат дигиталног биоскопа и ми смо буквално сада на путу да опремимо наш дигитални биоскоп и да почнемо са том киноприказивачком делатношћу, а ова опрема која се налази у сали свакако ће нам помоћи у реализацији тих едукативних радионица, рекла је Весна Шашић.

Она је додала да је као руководилац Културног центра изабрана за координатора Радне групе за ширење и развој Мреже киноприказивача, што је част за ову сомборску установу.