СОМБОРСКА БИБЛИОТЕКА, ГАЛЕРИЈА, АРХИВ И МУЗЕЈ НАСТАВЉАЈУ СА РАДОМ
СОМБОРСКА БИБЛИОТЕКА, ГАЛЕРИЈА, АРХИВ И МУЗЕЈ НАСТАВЉАЈУ СА РАДОМ

Министарство културе и информисања упутило је данас Препоруку свим библиотекама, архивима, музејима и галеријама у Србији да од среде, 22. априла 2020. године наставе рад, уз стриктно поштовање свих превентивних мера прописаних од Владе Републике Србије које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 током трајања ванредне ситуације.

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора је на данашњој електронској седници усвојио ову препоруку и донео Закључак о наставку рада следећих установа културе: Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор, Историјског архива Сомбор, Градског музеја Сомбор и Галерије „Милан Коњовић“ Сомбор, почев од 22. априла уз обавезну примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених.

Установе су дужне да запосленима обезбеде примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених, а посебно оних који се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CоV-2 (држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица), као и мера које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору, полазећи од делатности установе и функционалног уређења простора, посебно са аспекта организације рада у условима епидемије.

Оставите одговор