СОМБОРАЦ У ПРАШКУ ЗА ВЕШ САКРИО 8,5 КИЛОГРАМА СРЕБРА
СОМБОРАЦ У ПРАШКУ ЗА ВЕШ САКРИО 8,5 КИЛОГРАМА СРЕБРА

Цариници су 8. фебруара 2020. године на прелазу Градина запленили више од 8,5 килограма сребра, сакривеног у оригиналним врећама прашка за веш.

Прекршај је откривен приликом контроле на улазу у земљу, када је за детаљан преглед издвојен аутобус турског превозника, који саобраћа на линији Истанбул-Нови Пазар. Сви присутни путници су рекли да немају ништа да пријаве осим личног пртљага. То је рекао и 42-годишњи Сомборац турског порекла, у чијим коферима су заиста пронађене само личне ствари. Међутим, пошто је са собом носио и неколико врећа са прашком за веш, цариник је затражио од путника да отвори једну од њих, очигледно посумњавши да се у њима налази још нешто осим детерџента.

Путник је негодовао, али је ипак отворио једну од врећа, када се испоставило да је сумња цариника била оправдана, јер је у њој испод прашка за веш пронађено и пет кеса сребрног накита. И у преостале три вреће прашка, које су такође деловале потпуно уобичајено, пронађене су кесе са сакривеним сребром. Након завршене контроле испоставило се да се у 13 кеса налази 8.507 грама различитог сребрног накита.

Оставите одговор