СОМБОР ОД ПОКРАЈИНЕ ДОБИО СРЕДСТВА ЗА ДОВОДНИК ВОДЕ ПРЕМА СТАНИШИЋУ И ИЗГРАДЊУ АТАРСКОГ ПУТА У ОВОМ СЕЛУ
СОМБОР ОД ПОКРАЈИНЕ ДОБИО СРЕДСТВА ЗА ДОВОДНИК ВОДЕ ПРЕМА СТАНИШИЋУ И ИЗГРАДЊУ АТАРСКОГ ПУТА У ОВОМ СЕЛУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је јуче у згради Покрајинске владе потписао уговор о додели средстава за изградњу атарског пута у Станишићу, као и уговор о додели средстава за прву фазу изградње доводника воде од Светозар Милетића до Станишића. Средства су додељена на основу конкурса које је спровео Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а очекује се да радови на реализацији ова два значајна пројекта почну током ове године.

Градоначелник је рекао да су за изградњу атарског пута у Станишићу, Град Сомбор и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједнички издвојили средства у укупном износу од око 34 милиона динара.

– Секретаријат је учествовао са 18,5 милиона и очекујемо да у овој години започну радови на овом веома битном атарском путу, који су и тражили представници Месне заједнице. Пут ће бити дужине нешто мање од 3 km и ширине 4m до нивоа туцаника. Што се тиче другог уговора који је данас потписан, он се односи на доводник воде од Сетозар Милетића ка Станишићу. Износ прве фазе пројекта је око 79 милиона динара. Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржао је Град Сомбор са 40 милиона и очекујемо да у овој години урадимо прву фазу, а да у наредној години урадимо другу фазу и да становници Станишића добију пијаћу воду. Конкретно, у првој фази, урадиће се радови на дужини од око 5,5 km водовода, најавио је градоначелник Ратковић.

Представницима градова и општина уговоре је свечано уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић.