СОМБОР ДОМАЋИН ЈЕДНОГ ОД ЧЕТИРИ НАЈВЕЋА ПЛИВАЧКА ТАКМИЧЕЊА У ДРЖАВИ
СОМБОР ДОМАЋИН ЈЕДНОГ ОД ЧЕТИРИ НАЈВЕЋА ПЛИВАЧКА ТАКМИЧЕЊА У ДРЖАВИ

Међународни пливачки митинг „Полет куп 2020 – IX меморијал Мартин Бурнаш“ одржава се на базену Спортског центра „Соко“. Ово такмичење је једно од четири такмичења А категорије Пливачког савеза Србије и поред званичних Првенстава Србије представља једно од највећих такмичења у држави. Поред Сомбора, такмичења овог ранга се одржавају у Београду (два) и Зрењанину. Пливачки савез Србије је на овај начин издвојио три најзначајнија града у држави што се тиче пливачког спорта.

Међународни пливачки митинг „Полет куп 2020 – IX меморијал Мартин Бурнаш“ се одвија према комплетном програму Европских првенстава у пливању, са квалификацијама, полуфиналним и финалним тркама. На такмичењу учествује 191 пливач из Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске, Северне Македоније и Србије, а домаћин је Сомборски спортски клуб „Полет“.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић званично је отворила такмичење изразивши задовољство што су се овде окупили пливачи из целог региона и пожелела учесницима успешно такмичење, добре резултате и пријатан боравак у Сомбору.

Такмичење је посетила и Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта омладине и деце.

Дводневни Полет КУП под ЛЕН митингом завршава се данас.

Оставите одговор