„СОМАРАТОНЦИ“ ТРЧАЛИ У НОВОМ САДУ, ЗАГРЕБУ И СОФИЈИ
„СОМАРАТОНЦИ“ ТРЧАЛИ У НОВОМ САДУ, ЗАГРЕБУ И СОФИЈИ
  • Post category:Спорт

Други октобарски викенд био је богат полумаратонима и маратонима широм региона, а чланови Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор имали су успешан наступ на неколико трка.

У недељу одржан је традиционални, 27. по реду „Новосадски маратон“ који је овог пута окупио више стотина тркача, а трчале су се деонице од 6 километара до маратонске дистанце од 42 километра. По веома топлом времену за октобар месец, најтежу трку од 42 километра је истрчао Арпад Шаркези, који је тако убележио свој тринаести истрчани маратон. Своје прво победничко постоље истрчала је Марина Брбаклић Тепавац, која је освојила треће место у женском пласману на трци од 33 километра, а на истој дистанци четврто место је освојила Тијана Одобашић. Дистанцу од 33 километра истрчали су и Биљана Везмар, Маја Бодрожић, Бранка и Бошко Витковић. Трку на 25 километара завршио је Бошко Јерковић. Дистанцу од 10 километара истрчали су Александар Крнета и Љубица Војновић. Трке су истрчали и чланови „Сомаратона“ Дејан Хркаловић, Бојана Марић, Петар Шуша и Владимир Кесегић, али овог пута као припадници Војске Србије, односно Жандармерије.

Истог дана одржан је полумаратон у Загребу који су истрчали „Сомаратонци“ Даниел Шокац, Милан Ковачић, Александар Марковић и Илија Звеканов. У оквиру ове манифестације одржана је и трка на 10 километара, на којој је Тијана Кабић истрчала четврто место у женској конкуренцији. Исту стазу успешно су истрачеле и Јелене Станимировић, Даница Грујић Фирањ и Љерка Вукмировић.

Маратонску дистанцу од 42 километра овај викенд истрчао је и Ненад Глушац, на маратону у главном граду Бугарске – Софији.