„СОМАРАТОНЦИ“ САВЛАДАЛИ ИЗАЗОВНИ ПОВЛЕН
„СОМАРАТОНЦИ“ САВЛАДАЛИ ИЗАЗОВНИ ПОВЛЕН
  • Post category:Спорт

Чланови Атлетско рекративног клуба „Сомаратон“ Сомбор су учествовали на изузетно тешкој и захтевној трејл – планинској трци у Западној Србији, на планини Повлен која се налази на надморској висини од 1.347 метара. Трку је организовао „Serbia West Trails“, а такмичари су могли да бирају између две трке, дужине 10 или 17 километара.

Трку од 10 километара и са успоном од 579 метара истрчала је фантастична Дамјана Перенчевић, која је заузела високо девето место у генералном пласману. Она је овим резултатом још једном показала да се налази у одличној форми, иако је близу крај године и тркачке сезоне те да јој ни овако тешке и напорне трке не представљају проблем.

Трку на 17 километара и са успоном од 960 метара су успешно савладали: Мирослав Лишчевић, Јелена Перенчевић, Милан Ковачић, Сања Војводић, Ивана Шокац, Илија Звеканов, Предраг Шкорић и Даниел Шокац.

Чланови „Сомаратона“ су још једном, на најбољи могући нашин представили град Сомбор и свој клуб, а уједно су промовисали 42. Сомборски Интерспорт полумаратон који ће бити одржан 08. маја 2022. године.

У суботу и недељу 27. и 28. новембра у Крагујевцу су одражани традицонални Дани атлетике – завршни семинар националног Српског атлетског савеза на којем је анализирана протекла сезона као и припрема за 2022. годину. Наредне године у Београду ће бити одржано Светско дворанско превенство у атлетици, а које представља најзначајнији спортски догађај икад организован у Србији. Семинару су присуствовали и Дамир Марковић председник Арк „Сомаратон“ и члан надзорног одбора Српског атлетског савеза, као и Јосип Мајор тренер „Сомаратона“.