СОМАРАТОНЦИ НА ФРУШКОЈ ГОРИ НАСТАВИЛИ СЕРИЈУ УСПЕХА
СОМАРАТОНЦИ НА ФРУШКОЈ ГОРИ НАСТАВИЛИ СЕРИЈУ УСПЕХА

На Фрушкој Гори је јуче, 16. маја 2021. године одржано треће коло Трекинг лиге Војводине, а екипа Атлетско рекративног клуба „Сомаратон“ из Сомбора је била једна од најбројнијих на такмичењу. Учесници су могли да бирају између три стазе дужине 17, 28 и 42 километра, а сомборци су се овај пут одлучили за најбржу и најкраћу стазу.

У конкуренцији око 300 такмичара на свим стазама сомаратонци су постигли запажене резултате. На траси од 17 километара Тијана Кабић је освојила друго место у конкуренцији сениора, док је Јелена Перенчевиц освојила прво место у категорији ветеранки. James Innes је био најбржи од мушких представника „Сомаратона“. Стазу од 17 км са врло добрим временима истрчали су и Милан Ковачић, Драган Касап, Сања Војводић, Ивана Шокац, Марина Брбаклић Тепавац, Јована Ђуровић, Ненад Ђорђевић, Мирослав Лишчевић, Јелена Станимировић, Илија Звеканов, Даниел Шокац и Зоран Боца.

У исто време у Сомбору је група тркача симоболично истрчала трасу Сомборског полумаратона који је у недељу требао бити одржан по 41. пут. Нажалост, услед пандемије коронавируса тркачи ни ове године у мају нису трчали најстарију трку у Србији. Овогодишње издање трке имаће своју вируталну верзију која ће се одржати прве недеље јула, када ће Сомбор поново повезати тркаче из целог региона надамо се још само овог пута виртуално, а од следеће године у пуном сјају да угости више од хиљаду учесника на улицама нашег града.

Оставите одговор