СА БРОДА „СОМБОР“ НЕСТАЛО 28.000 ЛИТАРА НАФТЕ
СА БРОДА „СОМБОР“ НЕСТАЛО 28.000 ЛИТАРА НАФТЕ

Цариници су у сарадњи са полицијом 30. јуна 2020. године приликом контроле домаћег брода на Дунаву открили мањак од преко 4.000 литара нафте.

Увидом у бродску документацију утврђено је да је брод „Сомбор“ издавао нафту другим бродовима, што се сматра изузимањем робе испод царинског надзора. У посматраном периоду овај брод је пловио тако што га је вукао други брод, те сходно томе није користио сопствене моторе, нити трошио погонско гориво, стоји у саопштењу Управе царина.

Поред тога, даљом контролом бродског дневника и остале документације испоставило се да нема никаквих доказа ни о томе, где је од 25. марта до 25. маја 2020. године утрошено више од 24.000 литара нафте из бродских резервоара брода „Сомбор“, јер је он у поменутом периоду такође пловио тако што је вучен од стране других бродова.

Против компаније која је власник брода, биће покренут прекршајни поступак пред надлежним судом због изузимања 28.000 литара нафте испод царинског надзора.

Подсећамо да су цариници и пре два дана открили сличан прекршај, када је уврђен мањак од 12 тона нафте у танковима домаћег брода.