РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА ЗДРАВЉА: У ТОКУ ДРУГА ФАЗА РАДОВА
РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА ЗДРАВЉА: У ТОКУ ДРУГА ФАЗА РАДОВА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, са сарадницима и директорицом Дома здравља „ Др Ђорђе Лазић“ др Емеше Ури, обишао је данас зграду Дома здравља у Мирној улици, где су у току радови на реконструкцији и уређењу објеката.

У току су радови на реконструкцији крова, уградњи два лифта и изградњи преградних зидова, а следе керамички радови, машински радови, радови на хидро инсталацијама, електричним инсталацијама, уградња пвц столарије, прилагођавање улаза и санирање зграде у којој се налази кућна нега.

Градоначелник Ратковић је овом приликом истакао да је један од најбитнијих елемената реконструкције што ће зграда постати приступачна, без физичких баријера, за све кориснике. „Комплетно се ради кровна конструкција, фасада, замена столарије. Оно што је веома битно је да се у оквиру овог пројекта реконструкције дограђују и два нова лифта, који ће свакако бити, као и улази, прилагођени особама са инвалидитетом. Оба објекта обухваћена су комплетним радовима на инсталацијама. Када буду сви ови радови завршени, биће урађено и партерно уређење, што је такође веома битно. Рокови за завршетак радова су крај септембра и тада очекујемо да ћемо заједнички свечано и отворити објекат“, рекао је Ратковић додавши да ће се настави са улагањима у здравство.

Директорица др Емеше Ури нагласила је да Дому здравља гравитира преко 80 хиљада становника Града Сомбора, те да су ови радови веома значајни за све суграђане. „Ја бих истакла првенствено да ћемо имати два лифта, тако да, практично сви пацијенти и сви грађани имају приступ свим нашим одељењима и могу директно лифтом доћи до лабораторије, до гинекологије, до медицине рада, до опште праксе. То су биле амбуланте које су за тешко покретне биле врло тешко приступачне“, казала је директорица Ури.

Радове на реконструкцији и уређењу Дома здравља финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима.