ПРИЗНАЊА „АВРАМ МРАЗОВИЋ“ ДОДЕЉЕНА ПОВОДОМ ДАНА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА
ПРИЗНАЊА „АВРАМ МРАЗОВИЋ“ ДОДЕЉЕНА ПОВОДОМ ДАНА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА
  • Post category:Друштво

Град Сомбор данас је свечано обележио Дан просветних радника – 8. новембар, традиционалном доделом признања „Аврам Мразовић“.

На основу пристиглих предлога, надлежна Комисија одлучила је да се признање за ангажман који доприноси подизању стандарда кроз иновативан рад у области предшколског образовања и васпитања додели васпитачици Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Данијела Попић, у категорији основношколског образовања и васпитања Радмили Делић, наставници историје у ОШ „Доситеј Обрадовић“ и у категорији средњошколског образовања и васпитања овогодишње признање „Аврам Мразовић“ додељено је Снежани Клепић, професорки српског језика и књижевности Гимназије „Вељко Петровић“.

Признање награђеним просветним радницима уручио је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који се овом приликом захвалио свим учитељима, васпитачима, професорима и наставницима  који свакодневно у својим учионицама деле знање онима који су наша будућност.

„Поштовани слављеници, на вама је најтежи, готово судбински посао који ће обезбедити ваљану будућност нашем граду – јер ви сте учитељи! Али треба да знате да ћемо и ми у локалној самоуправи бити уз вас и обезбети квалитетне услове за ваш рад и за учење наше деце. Циљ нам је да у сомборским школама достигнемо висок ниво опремљености учионица, кабинета и фискултурних сала. Као локална самоуправа, опредељени смо да вас подржавамо и да се сви заједно мобилишемо и обезбедимо средства за пројекте из различитих извора“, поручио је градоначелник.

Свечани програм поводом Дана просветних радника улепшали су наступи студената Педагошког факултета.