ПРЕМИНУО ЗОЛТАН САБО, НЕКАДАШЊИ ИГРАЧ И ТРЕНЕР СОМБОРСКОГ РАДНИЧКОГ
ПРЕМИНУО ЗОЛТАН САБО, НЕКАДАШЊИ ИГРАЧ И ТРЕНЕР СОМБОРСКОГ РАДНИЧКОГ
  • Post category:Спорт

Золтан Сабо, шеф стручног штаба ФК ТСЦ из Бачке Тополе, преминуо је данас изненада у 49. години.

Сабо рођен је у Сомбору 26. маја 1972. године. Фудбалску каријеру почео је у Јединству из места Светозар Милетић, из кога је дошао у Раднички из Сомбора. У сениорској каријери играо је за Хајдук из Куле, да би потом четоири године играо у Војводини и четири у Партизану, са којим је освојио две титуле и Куп. Након тога, 2000. године је започео интернационалну каријеру. Успешно је играо у јужнокорејском Сувону и јапанском клубу Ависпа Фукока. Наступао је још за мађарски Залаегерсег, АЕК из Ларнаке, да би се пред крај играчке каријере вратио у Србију и заиграо за Младост из Апатина. Повукао се са терена 2007. године из беочинског Цемента.

Уследила је тренерска каријера коју је започео у Кечкемету, где је био асистент Томиславу Сивићу. Први пут је посао главнoг тренера обављао у Радничком из Сомбора, а потом је у децембру 2011. преузео Хајдук из Куле. После тог искуства, био је помоћни тренер Златомиру Загорчићу са којим је у Војводини, Литексу и Доњем Срему, да би у јануару 2016. поново постао први тренер и то новосадског Пролетера. Кратко је радио и у Јагодини.

У сезони 2017/2018. преузео је посао спортског директора ТСЦ из Бачке Тополе, а на почетку следеће сезоне је постао и шеф стручног штаба.

Датум и место сахране биће накнадно саопштени. (Тањуг, фото: FK TSC)