ПРЕДСТАВИ „ТАРТИФ“ 6 ОД 7 НАГРАДА НА „ПОЗОРИШНОМ ПРОЛЕЋУ“
ПРЕДСТАВИ „ТАРТИФ“ 6 ОД 7 НАГРАДА НА „ПОЗОРИШНОМ ПРОЛЕЋУ“

Стручни жири фестивала „Позоришно пролеће“ у Шапцу је представи „Тартиф“, која у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду доделио шест од седам награда. Жири у саставу: Kарпо Година (председник), Никола Ристановски и др Петар Kауков је једногласно одлучио да представи „Тартиф“ додели следећа признања:

Награда за младу глумицу Даници Грубачки за улогу Маријане у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда композитору Владимиру Пејковићу за музику представе „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу женску улогу Хани Селимовић за улогу Дорине у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу мушку улогу Саши Торлаковићу за улогу Тартифа у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу режију Игору Вуку Торбици за представу „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу представу у целини представи „Тартиф“ по мотивима оригиналне Молијерове драме, аутор и редитељ – Игор Вук Торбица, сценографија – Андреја Рондовић, костимографија – Јелисавета Татић Чутурило, композитор – Владимир Пејковић, у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Оставите одговор