ПРЕДСТАВЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СОМБОР У 2019. ГОДИНИ ПОГЛЕДАЛО ВИШЕ ОД 26 ХИЉАДА ЉУДИ
ПРЕДСТАВЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СОМБОР У 2019. ГОДИНИ ПОГЛЕДАЛО ВИШЕ ОД 26 ХИЉАДА ЉУДИ

Током 2019. године, у Народном позоришту Сомбор одиграно је 137 а на гостовањима је изведено 47 представа, док је представе сомборског позоришта погледало више од 26 хиљада гледалаца, саопштено је из Народног позоришта Сомбор.

Сомборски ансамбл је прошле године учествовао на 22 фестивала са пет различитих представа и освојио 28 награда. Поред Сомбораца, комаде у изведби сомборских глумаца гледала је и публика у Новом Саду, Суботици, Нишу, Јагодини, Београду, Шапцу, Зрењанину, Кикинди, Крагујевцу, Врању, Ужицу… Представе Народног позоришта Сомбор су игране и на иностраним фестивалима – у Румунији, Мађарској, Белгији, Бугарској, Русији, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

Током 2019. године јубиларни, педесети пут изведена је представа „Сестре Карамазове“, а обележена је и 21 година играња представе „Сумњиво лице“, Бранислава Нушића у режији Јагоша Марковића.

И претходне године, под покровитељством градоначелнице Душанке Голубовић, успешно је реализован пројекат „Град Сомбор својој деци“, у склопу којег су одигране четири различите представе, а малишанима је подељено 8000 бесплатних улазница. На даскама Народног позоришта Сомбор претходне године је одржан и 27. Позоришни маратон.

Крајем године, 23. новембра, Сомборско позориште је постало прво које је на сцену поставило роман „Семпер идем“ Ђорђа Лебовића, чиме је наставиљен низ представа о знаменитим Сомборцима. Овим комадом Народно позориште Сомбор је први пут својој публици подарило представу која траје шест сати.

Оставите одговор