ПРАВОСЛАВНИ МУЗИЧКИ САСТАВ „БЕДЕМ“ ИЗ СОМБОРА ПРОМОВИСАО СВОЈЕ АУТОРСКЕ ПЕСМЕ
ПРАВОСЛАВНИ МУЗИЧКИ САСТАВ „БЕДЕМ“ ИЗ СОМБОРА ПРОМОВИСАО СВОЈЕ АУТОРСКЕ ПЕСМЕ
  • Post category:Друштво

У понедељак, 6. септембра, када света православна Црква прославља спомен на чудотворну икону Пресвете Богородице Великореметскe, православни музички састав „Бедемˮ из Сомбора прославио је своју небеску Покровитељку. Чин благосиљања славских дарова извршио је протонамесник Бранислав Шијачић.

Главна прослава је одржана синоћ, 12. септембра 2021. године, у великој сали Српске читаонице „Лаза Костићˮ Сомбор.

Чланови „Бедемаˮ су Небојша Козаревић и Горан, Игор и Тања Маринић, а овај православни музички састав је синоћ одржао једночасовни наступ на којем су изведене њихове ауторске песме: Теби Боже, Саборном храму Сомбора Града, Господе Преслатки, Испуњен тишином, У Великој Ремети, Дом вечни. Окупљени су имали прилику да чују и две обраде песама светог владике Николаја и групе „Нектаријаˮ.

Сомборски „Бедем“ је релативно млад музички састав који су основали брачни пар Горан и Тања Маринић и један је од свега неколико оваквих у читавој Србији. Јединствен је у целој Епархији бачкој, као једини музички састав који се бави ауторском музиком на тему православне тематике.

Синоћни концерт „Бедема“ је први од настанка групе, а због ограничених места у новој, реконструисаној свечаној сали „Сава Стојков“, ово музичко сабрање је било затвореног карактера.