ПОРЕЗ И ТАКСЕ ПЛАЋАЈТЕ КАРТИЦОМ И ПОМОЗИТЕ ДА СОМБОР ДОБИЈЕ НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ
ПОРЕЗ И ТАКСЕ ПЛАЋАЈТЕ КАРТИЦОМ И ПОМОЗИТЕ ДА СОМБОР ДОБИЈЕ НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Град Сомбор је заједно са 60 градова и општина са територије Републике Србије учесник такмичења „Шампиони безготовинског плаћања“ које организују Канцеларија за ИТ и еУправу и НАЛЕД, уз подршку компанија Visa и Mastercard. Победници ће бити изабрани према броју остварених плаћања картицом на шалтеру локалне самоуправе у односу на број становника, у периоду од 1. јула до 31. децембра 2019. године.

Локална самоуправа која буде имала највећи број трансакција осваја награду-дечје игралиште у вредности 20.000 евра, а пет локалних самоуправа које буду имале највећи број трансакција добијају бесплатно нови портал, по узору на интернет презентацију Владе Србије „У служби грађана“, која подразумева двосмерну комуникацију са грађанима. Грађани и привреда могу да сазнају више информација о такмичењу на националном порталу www.uzmiracun.rs

Учешћем у такмичењу Град Сомбор је за своје грађане обезбедио погодност – најниже трошкове провизије на плаћање јавних услуга – 45 динара на уплате до 4.500 динара, односно 1% за уплате веће вредности.

Градска управа града Сомбора је на шалтерима Градске управе путем ПОС терминала омогућила ефикасније и лакше плаћање административних такси и накнада, као и пореза на имовину, без попуњавања уплатнице. Плаћање се врши електронски и доступно је платним картицама (DinaCard, VISA, MasterCard) без обзира на банку издаваоца. Грађани, правна и физичка лица, на овај начин све таксе које прилажу уз захтеве за услуге које пружа Градска управа могу да плате наведеним платним картицама на шалтерима Градске управе у згради Жупаније, без одласка у пошту или банку. На овај начин Градска управа је показала спремност да модернизује своју шалтер салу и подржи јачање свести грађана о предностима развоја безготовинског друштва, као циљ кампање које представља једну од мера Националног програма за сузбијање сиве економије 2019 – 2020.

Како бисмо повећали шансе за победу града Сомбора, позивамо грађане да се активно укључе у такмичење тако што ће приликом плаћања јавних услуга на шалтерима Градске управе града Сомбора користити платне картице, чиме ће допринети да у Граду Сомбору буде обављен највећи број плаћања картицом, чиме би Град Сомбор као првопласирана локална самоуправа био награђен са дечјим игралиштем, стоји у допису Градске управе.

This Post Has One Comment

Оставите одговор