ПОЛИЦИЈА У ГАКОВУ ОТКРИЛА НОВУ ЛАБОРАТОРИЈУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ МАРИХУАНЕ, УХАПШЕНЕ ТРИ ОСОБЕ
ПОЛИЦИЈА У ГАКОВУ ОТКРИЛА НОВУ ЛАБОРАТОРИЈУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ МАРИХУАНЕ, УХАПШЕНЕ ТРИ ОСОБЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору у илегалној лабораторији у Гакову запленили су 2.176 биљака марихуане, опрему за производњу ове врсте наркотика и суплементе. Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшени су Д. Б. (1985), С. Б. (1995) и Д. Д. (1990). Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Сомбору.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је јуче у Сомбору да Србија неће бити сигурно место за нарко-дилере и да ће их полиција хапсити без обзира да ли продају један грам марихуане или су направили плантажу. Он је приликом обиласка илегалне лабораторије за узгој марихуане која је откривена у селу Гаково, код Сомбора, истакао је да је свака заплена наркотика за полицију велики успех и велика победа.

  • Када успемо да пронађемо и спречимо илегалну производњу наркотика, знамо да смо урадили велику ствар, сачували смо људске животе. Организована банда која је ово радила, више то неће моћи да ради. Неће моћи да трује нашу децу, а технологија и новац који су уложили неће послужити за оно за шта су мислили, већ су њоме осигурали себи дугогодишњу робију, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, свако ко продаје дрогу нашој деци је убица.

  • Верујем да треба судити за покушај убиства свакоме ко прода дрогу, посебно малолетнику, али и важећи закони су довољно добри да овакав олош ставе на дугогодишњу робију, рекао је Вулин.

Министар се захвалио полицијским службеницима Полицијске управе у Сомбору који су урадили ову велику заплену, били стрпљиви, посвећени и успели да реше овај велики случај.

  • Припадници Полицијске управе у Сомбору склонили су са улице олош који је тровао нашу децу. Сви припадници Министарства унутрашњих послова посебан акценат дају борби против наркотика и нарко-дилера. Хапсићемо их, без обзира да ли продају један грам марихуане или су направили плантажу. Србија за нарко-дилере неће бити сигурно место, поручио је министар Вулин.