ПОКУШАЈ ПРОВАЛЕ У СОМБОРСКИ МАНАСТИР СВЕТОГ АРХИЂАКОНА СТЕФАНА
ПОКУШАЈ ПРОВАЛЕ У СОМБОРСКИ МАНАСТИР СВЕТОГ АРХИЂАКОНА СТЕФАНА

У ноћи између 4. и 5. фебруара 2021. године, непознати починиоци су покушали да изврше провалу у манастир Светог архиђакона Стефана у Сомбору. Провалници су украли део прихода од свећа, разбивши стакло на прозору манастира, као и део бакарног крова изнад улаза у манастир.

Из Управе манастира Светог архиђакона Стефана кажу да је ово разбојништво откривено у суботу увече, о чему је одмах обавештена сомборска полиција, а увиђај су извршили инспектори сомборске Полицијске управе.

Управа манастира Светог архиђакона Стефана у Сомбору апелује на актуелне градске власти и надлежне органе унутрашњих послова, да се у што краћем року открију починиоци овог дела.

This Post Has One Comment

  1. Valerija

    Pa nadjite nekog monaha , oformite monaški red ako ste već ovo zdanje proglasili manastirom.Ne znam koja je svrha tog manastira sem što je otvoren 4-5 puta godišnje na par sati. Ćak ni za organizovane grupe turista nije otvoren. A i koja kamera povezana za mobilni ili laptop nije na odmet. To svaki pop može da izdvoji iz svog džepa (10-20 E) i namontira. Mnogo ste vi sveštenici razmaženi a živite na visokoj nozi na račun države i naroda.

Оставите одговор