ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА НАСТАВИЛА СА УЛАГАЊИМА У СОМБОР
ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА НАСТАВИЛА СА УЛАГАЊИМА У СОМБОР
  • Post category:Друштво

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Сомбор, где је уручио градоначелнику Антониу Ратковићу уговоре о додели средстава за нове инвестиције. У питању су уговори за финансирање реконструкције крова Дечијег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, уградње система за грејање и хлађење у Градској хали „Мостонга“ и треће фазе изградње пута Стапар – Сивац, за шта су средства издвојена из буџета Покрајине.

Током посете председник Покрајинске владе, градоначелник Сомбора, покрајински секретар за спорт и омладину Дане баста, директор Управе за капитална улагања Милош Малетић, као и њихови стручни сарадници, обишли су почетак радова на реконструкцији сале за физичко Средње техничке школе, које такође финснсира Покрајинска влада, обишли су Дечије одељење Градске библиотеке, као и Градску халу „Мостонга“.

Фото: Град Сомбор

„Настављамо са значајним инвестиционим активностима на територији града Сомбора. Издвојили смо знатна средства и уручили данас уговоре градоначелнику за реализацију инвестиција. Сада је на локалном руководству да спроведе процедуре, а на извођачима радова да поштују рокове и да корак по корак уређујемо Сомбор. Желимо да грађани Сомбора виде конкретне резултате улагања у свим областима“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић

Граду Сомбору усмерено је и 84,5 милиона динара за изградњу система вентилације и климатизације с реконструкцијом система ваздушног грејања у Градској хали „Мостонга“ у Спортском центру „Соко”.

Фото: Град Сомбор

„Уложили смо значајна средства у реконструкцију расвете и паркета. Наредних недеља почиње процедура за реконструкцију система за грејање и хлађење, а постигли смо договор да наставимо даље, да уредимо трибине и друге делове хале. Из великог поштовања за све оно што Никола Јокић, један од наших најпознатијих спортиста и свакако највећа звезда америчке НБА лиге, постиже када је реч о развоју спорта у Сомбору и имајући у виду традицију спорта у овом граду, желимо да се у будућности поносимо овим местом, које ће, сигуран сам, бити место развоја кошарке у целој Војводини“, изјавио је председник Мировић након  сусрета и кратког разговора са прослављеним кошаркашем Јокићем.

Председник Мировић најавио је и почетак радова на адаптацији и санацији крова зграде дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки”, установе од посебног значаја за очување, унапређивање и развој културе. Реч је о библиотеци која је основана 1859. године и обавља послове као матична библиотека града Сомбора и три општине – Апатина, Куле и Оџака. За ову инвестицију Покрајинска влада издвојила је 17,3 милиона динара.

Фото: Град Сомбор

Градоначелник Ратковић овом приликом захвалио се председнику Покрајинске владе на уговорима и на свој помоћи коју је Град Сомбор имао у протеклом периоду, истакавши да је од 2016. године преко 750 милиона уложено из Покрајинских средстава у Град Сомбор.

Градоначелник је нагласио да ће захваљујући реконструкцији сале Техничке школе ускоро бити решен велики вишедеценијки проблем.

„Седам година ова сала није била за коришћење и реконструкцијом добићемо једну прелепу салу у самом центру града, на задовољство свих ученика Техничке школе, али и свих оних осталих, како клубова тако и рекреативаца, који ће моћи ову салу да користе“, рекао је Ратковић.

Градоначелник је најавио да ће се и из градског буџета обезбедити средства за улагања у објекат Градске библиотеке.

„Оно што је битно да је град у буџету определио осам милиона који ће бити искоришћени за замену столарије, као и прелазак на грејање на гас. И у наредним годинама настављамо са радовима и улагањима у одељење дечије библиотеке, како би цео пројекат завршили до краја, на задовољство свих нас“, казао је Ратковић.

Фото: Град Сомбор

Градоначелник се захвалио и на средствима која су издвојена за наредну фазу изградње пута Стапар – Сивац, а председник Покрајинске владе је најавио и да ће се наставити са изградњом пута Купусина – Бачки Моноштор, након што је завршена деоница на територији општине Апатин.